O sticlă de vin Château Pétrus, Pomerol, din 1979, are un preţ de pornire de 900 de euro în sesiunea de vânzări a unei selecţii de băuturi din pivniţa unui restaurant bucureştean care va avea loc joi, de la ora 20.00, la Artmark - Palatul Cesianu-Racoviţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lotul face parte din topul celor mai scumpe şi râvnite vinuri din lume şi poate fi tranzacţionat pe piaţă cu preţuri de până la 5.000 de euro.

Un vin de 101 ani va fi licitat la preţul de pornire de doar 225 de euro. Vinul de colecţie, un Chateau Pomies Agassac din 1919, va fi licitat într-un lot de patru sticle. 

Pol Roger, casa de şampanie a familiei regale a Marii Britanii, a creat un vin spumant elitist pentru Winston Churchil, atunci când a ajuns în funcţia de prim-ministru al Regatului Unit. Fiind amator al acestui titlu, Churchil îşi comanda cantităţi imense dintr-un lot relativ restrâns, vinul fiind produs numai în ani cu struguri excepţionali şi având un stil robust şi matur. În onoarea lui Churchil, casa de vinuri Pol Roger a dedicat o etichetă şi un cuvée care poartă numele marelui strateg englez iar ediţia specială, vintage, se află în licitaţie la preţul de pornire de 150 de euro.

Prima licitaţie de vinuri din 2020 se remarcă şi prin deţinerea vinului preferat al celebrului critic de vin Robert Parker - Opus One din 2015. Vinul ce provine de pe continentul american are preţul de pornire de 150 de euro în licitaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.