TNT va difuza, în fiecare seară de vineri din luna iunie, drame de război semnate de cineaşti de renume, bazate pe poveşti reale şi care descriu cele mai mari şi mai sângeroase bătălii din istoria recentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmele „Hamburger Hill” (SUA, 1987), „Tigerland” (SUA, 2000), „Black Hawk Down” (SUA, UK, 2002) şi „Stalingrad” (Rusia, 2014) vor fi difuzate vinerea, imediat după ora 21.00.

„Hamburger Hill/ Hamburger Hill - Misiune sinucigaşă”, reinterpretarea uneia dintre cele mai sângeroase lupte din Războiul din Vietnam, regizată de John Irvin, va fi difuzată pe 4 iunie.

Filmul, cu Dylan McDermott şi Don Cheadle în distribuţie, spune povestea unui pluton aflat în 1969 în Valea Ashau, cu dramele soldaţilor, neliniştile şi momentele vesele pe care reuşesc să şi le creeze. Este povestea a 600 de soldaţi americani care au participat la acea luptă, iar un sfert dintre ei şi-au pierdut viaţa atunci.

Pe 11 iunie, va putea fi urmărită drama „Tigerland/ Ţinutul tigrilor”, regizată de Joel Schumacher, cu actorii Colin Farrell, Matthew Davis, Clifton Collins Jr. şi Shea Whigham în distribuţie.
Înainte de a pleca în Vietnam, recruţii erau antrenaţi în Fort Polk, cunoscut ca „ţinutul tigrilor” din Louisiana. Tot aici se află eroii filmului apreciat de criticii din Londra şi Boston, care au considerat interpretarea lui Colin Farrell ca fiind demnă de Oscar. În plus, lungmetrajul a fost dublu nominalizat la Independent Spirit Awards.

„Black Hawk Down/ Operaţiunea Mogadishu” (SUA, UK, 2002), de Ridley Scott, film premiat cu Oscar pentru montaj şi sunet şi nominalizat pentru regie şi imagine, va fi difuzat pe 18 iunie.
Cu Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Orlando Bloom şi Sam Shepard în distribuţie, drama este bazată pe o acţiune a unor trupe de elită americane în capitala Somaliei. Detaşaţi în Mogadishu pentru a captura doi locotenenţi ai unui dictator renegat, soldaţii se găsesc în faţa unei provocări neşteptate.
Nominalizat la BAFTA şi la premiile acordate de Sindicatul regizorilor americani şi de Sindicatul scenariştilor americani, lungmetrajul a fost inclus de National Board of Review între cele mai bune zece filme ale anului.

Pe 25 iunie, va fi difuzată impresionanta producţie „Stalingrad”, cu Pyotr Fyodorov, Mariya Smolnikova şi Yanina Studilina în distribuţie.
În noiembrie 1942 a avut loc, la Stalingrad, bătălia considerată a fi cea mai mare din istorie. Regizorul Fedor Bondarchuk a ecranizat povestea a şase camarazi de arme care încearcă să apere o clădire strategică din oraş în care trăiesc două femei de care ei se ataşează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.