Videoclipul "Yellow" al Coldplay a devenit cel mai recent videoclip al formaţiei care a adunat peste un miliard de vizualizări pe YouTube, potrivit Billboard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Yellow" lansată în 2000 - cu care artiştii au deschis în 2016 Super Bowl Halftime Show - este al şaselea videoclip al trupei care adună peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Celelalte clipuri din Billion Views Club includ "Paradise", "Adventure of a Lifetime", "Something Just Like This" (cu The Chainsmokers), "The Scientist" şi "Hymn for the Weekend".

Videoclipul constă într-o singură filmare continuă, fără tăieturi, o diferenţă clară faţă de videoclipurile ulterioare ale trupei, care au fost realizate cu CGI şi seturi multiple.

"Yellow" a fost principalul single al "Parachutes", albumul de studio de debut al trupei, câştigător al unui premiu Grammy (trofeul pentru cel mai bun album de muzică alternativă în 2002).

În topul Billboard Hot 100, "Yellow" a urcat pe locul 48, în timp ce "Parachutes" a ajuns pe locul 51.

În prezent, trupa înregistrează două prezenţe în topurile Hot 100, cu "Viva La Vida" din 2008 şi "My Universe" din 2021 (cu BTS).

Anul trecut, Coldplay şi-a continuat turneul mondial "Music of the Spheres World Tour", care i-a adus premiul de "cel mai bun artist rock în turneu" la gala Billboard Music Awards 2023.

Potrivit Billboard Boxscore, "Music of the Spheres World Tour" a fost cel mai mare turneu rock din 2023 şi al doilea cel mai mare turneu din toate genurile. De la startul său din 2022, a generat venituri de 664,5 milioane de dolari şi a vândut 6,7 milioane de bilete. 

Formaţia Coldplay va susţine două concerte la Bucureşti, anul acesta, pe Arena Naţională, în 12 şi 13 iunie. Biletele la show-urile din cadrul „Music Of The Spheres World Tour” sunt sold-out.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.