Videoclipul „Charlie Bit My Finger”, cu peste 884 de milioane de vizualizări pe YouTube, va fi eliminat de pe platformă după ce a fost vândut pentru mai mult de 760.000 de dolari, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrarea video amuzantă devenită foarte populară, în care bebeluşul Charlie muşca degetul fratelui lui, Harry, a fost vândută la o licitaţie pentru 760.999 de dolari.

Familia Davies-Carr a scos clipul la vânzare sub forma NFT - activ digital unic, care nu poate fi replicat, cunoscut sub numele de jeton nefungibil (non-fungible token - NFT).

După ce pe parcursul weekendului au primit mai multe oferte, preţul a crescut vertiginos în ultimele patru ore ale zilei de duminică. Bătălia s-a dat între două conturi.

„3fmusic" a ieşit învingător în faţa lui „mememaster"şi a intrat în posesia clipului care fusese încărcat pe YouTube în 2007.

Clipul urma să fie eliminat de pe platformă pe 23 mai, dar este încă disponibil.

Înregistrarea a fost încărcată de tatăl celor doi fraţi, acum în vârstă de 17, respectiv 15 ani, pentru că nu o putea trimite prin e-mail bunicilor în America.

Tehnologia NFT este un trend în creştere în lumea arte digitale. Numeroşi artişti au scos la vânzare astfel de active.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.