Viaţa artistei mexicane Frida Kahlo va fi subiect al unei comedii muzicale a cărei muzică este compusă de mexicanul Jame Lozano iar versurile sunt scrise de americana Neena Beber, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Frida, The Musical” va urmări călătoria Fridei Kahlo din Mexic la Paris, trecând prin New York, înainte de a reveni în oraşul natal. 

„Suntem profund emoţionaţi că acest spectacol permite spectatorilor din lumea întreagă să o cunoască pe Frida ca fiind mai mult decât o simplă artistă. Sper că acest spectacol va inspira femeile din lumea întreagă să aibă curaj să se lupte pentru visurile lor”, a declarat Mara Romeo, moştenitoare, în numele familiei Kahlo.

În timpul vieţii sale, Frida Kahlo a pictat peste 150 de tablouri, adesea autoportrete. Dar în afară de această imagine binecunoscută, artista a suferit foarte mult: după poliomielita la doar 6 ani, a suferit un grav accident de autobuz la 18 ani. Ea a suportat o serie de intervenţii chirurgicale dureroase pentru a vindeca leziunile, a purtat gips până i s-a amputat piciorul. A pictat chiar imobilizată la pat. Unul dintre primii ei admiratori este Diego Rivera, celebrul muralist şi activist cu care se va căsători, chiar dacă deseori au avut neînţelegeri din cauza aventurilor lui. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.