Versurile piesei „The Times They Are A-Changin’” scrise de mână de Bob Dylan sunt scoase la vânzare pentru 2,2 milioane de dolari, iar vânzarea la acest preţ va reprezenta un record, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, Gary Zimet, proprietar al Moments in Time, a anunţat că pagina cu versurile, ce provine dintr-un caiet şi nu are adnotări, a fost deţinută iniţial de actualul manager al lui Dylan, Jeff Rosen, şi că este acum vândută de un colecţionar privat, care a dorit să rămână anonim şi care cere 2,2 milioane de dolari.

„Nu este o licitaţie. Este o vânzare privată. Primul venit, primul servit”, a declarat Zimet pentru Reuters.

În 2014, versurile piesei „Like a Rolling Stone” scrise de mână de Dylan au fost vândute pentru 2 milioane de dolari la o licitaţie Sotheby’s din New York.

„The Times They Are A-Changin’”, scris de Dylan în 1963 şi inclus pe albumul omonim lansat în 1964, este privit ca unul dintre cântecele de protest emblematice pentru anii 1960.

Zimet a spus că şi el vinde versurile a două piese Bob Dylan - „Subterranean Homesick Blues” (1965), pentru 1,2 milioane de dolari, şi „Lay Lady Lay” (1969), pentru 650.000 de dolari.

„Nu sunt atât de importante, de emblematice. «Subterranean Homesick Blues» este un cântec important, dar nu din aceeaşi ligă cu «The Times They Are A-Changin’»”, a explicat Zimet.

Bob Dylan, în vârstă de 78 de ani, a prezentat în ultimele trei săptămâni două single-uri - „Murder Most Foul” şi „I Contain Multitudes” -, acestea fiind primele compoziţii originale lansate de el în decurs de opt ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.