Vânzarea la licitaţie a manuscrisului melodiei "Hey Jude", unul dintre cele mai cunoscute cântece ale formaţiei The Beatles, va fi scos la licitaţie de Julien's Auctions, pe 10 aprilie, la New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2002, Paul McCartney, compozitor şi textier al melodiei, a interzis vânzarea deoarece credea el că preţiosul document "dispăruse din casa lui". 

Lotul a fost estimat între 160.000 şi 180.000 de dolari. 

Viitoarea sesiune de vânzări cuprinde aproape 300 de obiecte şi amintiri din istoria The Beatles. 

Printre acestea, va fi mica scenă din lemn de la clubul din Liverpool, unde cei supranumiţi Four Fab au început să revoluţioneze muzica la începutul anilor '60. Ea este estimată între 15.000 şi 30.000 de euro.  

În catalogul de vânzare va fi şi o pagină originală din scenariul cu desene, note şi idei scrise de mână ale lui Paul McCartney la videoclipul "Hello, Goodbye" (regizat de McCartney şi filmat în noiembrie 1967), care a fost estimat între 70.000 şi 80.000 de dolari. 

Scrumiera din aramă folosită de bateristul grupului, Ringo Starr, în timpul înregistrărilor la faimoasele studiouri din Abbey Road din Londra, este de asemenea pusă în vânzare, fiind estimată între 6.000 şi 8.000 de dolari. 

The Beatles, înfiinţată în 1960 în oraşul Liverpool, a fost una dintre cele mai renumite şi mai influente trupe din istoria muzicii rock. Alcătuită din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, formaţia britanică a vândut peste un miliard de discuri pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.