Concertul anunţat de guvernul venezuelean, la frontiera cu Columbia, va avea loc pe podul Tienditas, la aproximativ 300 de metri distanţă de cel organizat de miliardarul britanic Richard Branson pentru a susţine intrarea ajutorului umanitar în ţară, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ceea ce fac de cealalată parte a frontierei este problema lor (...). Noi ne vom apăra teritoriul", a declarat, miercuri jurnaliştilor, responsabilul chavist Diaro Vivas, la intrarea pe podul care asigură legătura dintre Ureña (Venezuela) şi Cucuta (Columbia).

Acesta din urmă a precizat că evenimentul muzical numit "Hands off Venezuela" va avea loc pe acest pod, şi nu cum a fost anunţat înainte, pe podul Simon Bolivar, principala cale care leagă Cucuta de oraşul venezuelean San Antonio. 

Va dura trei zile - vineri, sâmbătă, duminică - şi nu două (vineri şi sâmbătă) aşa cum era anunţat anterior. Capetele de afiş nu se cunosc încă. 

Cele două concerte vor fi separate doar de podul Tienditas - lung de 280 de metri - blocat de două săptămâni de autorităţile venezuelene în special de mai multe containere. 

Diaro Vivas a calificat drept "provocare" iniţiativa lansată de fondatorul grupului Virgin, destinată să adune donaţii pentru populaţia venezueleană, la apelul opozantului Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar de 50 de state din lume. 

Mai multe vedete internaţionale sunt aşteptate la acest concert, între care britanicul Peter Gabriel sau spaniolii Alejandro Sanz şi Miguel Bosé. 

Preşedintele Nicolas Maduro refuză categoric intrarea ajutorului trimis de Statele Unite şi depozitat la Cucuta, văzând în acest lucru premisele unei intervenţii armate pentru a-l îndepărta de la putere. 

Juan Guaido nu a încetat de partea sa să facă apel la armată de a nu bloca intrarea acestui ajutor şi a promis că sâmbătă acest ajutor va intra în ţară cu orice preţ. 

Potrivit guvernului, distribuirea de alimente şi de consultaţii medicale gratuite va avea loc în acelaşi timp cu concertul de la Ureña şi San Antonio, pentru populaţia columbiană. 

Ministrul venezuelean al Comunicaţiilor, Jorge Rodriguez, a afirmat luni că 40% din locuitorii din Cucuta trăiesc în sărăcie. "Trebuie să fii rupt de realitate şi foarte cinic (...) pentru a-ţi bate joc astfel de nevoile" venezuelenilor, a replicat Juan Guaido. 

Venezuela traversează o foarte gravă criză economică, care a împins în exil 2,3 milioane de venezueleni din 2015, potrivit ONU. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.