Oprah Winfrey i-a intervievat, luni seară, pe Wade Robson şi James Safechuck, care l-au acuzat pe Michael Jackson, în documentarul "Leaving Neverland", că i-a abuzat sexual în copilărie. Concluzia lui Winfrey a fost că speră "să trecem peste imaginea superstarului Michael Jackson, să nu mai privim în soare, şi să facem tot ce este posibil să ne vindecăm copiii şi pe noi înşine".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discuţia a reprezentat un salt în timp după interviul din 1993 acordat de Michael Jackson lui Winfrey, un moment decisiv în istoria televiziunii dar şi pentru imaginea megastarului. Acel interviu, care a avut loc cu câteva luni înainte ca Jordie Chandler să-l acuze pe Jackson de abuz, a fost urmărit de 90 de milioane de telespectatori, potrivit site-ului lui Winfrey. 

Oprah Winfrey a moderat discuţia în faţa unui public format din peste 100 de copii abuzaţi sexual. 

Documentarul "Leaving Neverland" a fost difuzat de HBO luni seară, iar programul "After Neverland" a fost transmis după film. Regizorul şi producătorul Dan Reed a participat, alături de Robson şi Safechuck, la întâlnirea cu Oprah Winfrey care a fost înregistrată joi. 

Winfrey le-a adresat câteva întrebări dure lui Robson şi Safechuck despre faptul că înainte au negat public comportamentul nepotrivit al lui Jackson. Ambii au dat declaraţii pentru Jackson în cazul său din 1993, atunci când Jordan Chandler l-a acuzat pe cântăreţ de molestare. Robson a depus mărturie în apărarea lui Jackson din procesul penal din 2005. Ea i-a întrebat ce cred că înseamnă abuzul dintr-o perspectivă morală. 

"Nu am crezut că este bine sau rău", a spus Safechuck, referindu-se la decizia lui de a nu depune mărturie în procesul penal din 2005. 

"Nu ştiam că este un abuz", a spus Robson la un moment dat. "L-am iubit pe Michael, şi de fiecare dată când am depus mărturie şi de câte ori am amintit de el în interviuri public, a fost dintr-o perspectivă adevărată. În acest timp, nu am uitat niciun detaliu legat de ce s-a întâmplat între noi, fără să ştiu că este un abuz sau că Michael ar fi putut face ceva rău. Tot ce a făcut Michael mulţi ani pentru mine părea în regulă". 

Oprah Winfrey a încheiat: "Sper că vom putea să trecem peste imaginea superstarului Michael Jackson, să nu mai privim în soare, şi să facem tot ce este posibil să ne vindecăm copiii şi pe noi înşine".

În documentarul „Leaving Neverland” - care va fi disponibil în România pe HBO GO din 8 martie - se vorbeşte despre cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început o relaţie cu doi băieţi, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi familiile lor.

Cei doi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.

Robson, în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.

Administratorii averii lui Michael Jackson au intentat, pe 21 februarie, un proces reţelei HBO, pe care o acuză că a încălcat o clauză de non-discreditare prin decizia de a difuza documentarul "Leaving Neverland”. Ei cer daune de 100 de milioane de dolari.

În urma apariţiei informaţiilor, BBC Radio 2 a decis - la finalul lunii februarie - să nu mai difuzeze muzica lui Jackson. "Deciziile privind ceea ce difuzăm sunt luate ţinând cont de public şi context”, a transmis BBC.

Documentarul "Leaving Neverland" a avut premiera în ianuarie, la festivalul Sundance, şi s-a bucurat de critici favorabile.

Drepturile de difuzare a filmului au fost cumpărate de televiziuni din întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.