Wade Robson şi James Safechuck prezintă în documentarul HBO „Leaving Neverland”, realizat de Dan Reed, comportamentul deviant al lui Michael Jackson, pe care îl acuză de abuz sexual, şi vorbesc despre momentul conştientizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi bărbaţi au detaliat cum, iniţial, Jackson s-a comportat în aşa fel încât familiile celor doi, copii la acea vreme, să simtă că ei vor fi în siguranţă cu starul, au vorbit despre comportamentul abuziv care a escaladat pe măsură ce ei au devenit adolescenţi şi despre revenirea lui Jackson în viaţa lor atunci când cântăreţul a fost judecat pentru molestare.

Acuzaţiile prezentate în documentar au fost negate de familia lui Jackson şi de reprezentanţii ei, chiar înainte de a vedea filmul, şi au dat în judecată HBO cerând daune de 100 de milioane de dolari pentru încălcarea unei clauze de non-discreditare dintr-un contract făcut în 1992 pentru difuzarea concertului „Live in Bucharest”.

The Hollywood Reporter a extras cele mai şocante acuzaţii aduse lui Jackson în „Leaving Neverland”, a cărui primă parte a fost difuzată duminică seară în SUA, iar cea de-a doua va fi prezentată luni seară. În România, el va fi disponibil pe HBO GO din 8 martie.

Jackson l-a întâlnit pe James Safechuck când au lucrat îmrpeună la reclama pentru Pepsi, iar pe Wade Robson, după ce felul în care băiatul îl imita pe Jackson l-a dus pe băiat pe scena unuia dintre concertele din Australia natală.

Michael Jackson a curtat familiile ambelor victime. Mamele lui Robson şi Safechuck au povestit în documentar cum artistul era pentru ele, iniţial, ca un fiu.

El vizita ambele familii şi le găzduia în casele lui, inclusiv la ferma Neverland. Firea lui copilăroasă şi, aşa cum este arătat în documentar, faima copleşitoare le-a convins pe familii că Wade şi James vor fi în siguranţă în compania lui.

Neverland avea multe locuri în care Jackson îşi putea duce victimele. După cum povesteşte Safechuck, proprietatea lui Jackson din Santa Barbara avea mai multe spaţii în care el îi ducea pe băieţi pentru a întreţine relaţii sexuale - o cameră adiacentă sălii de cinema din casa principală sau un dormitor de deasupra gării parcului de distracţii. Holul care ducea spre dormitorul cântăreţului era plin de clopoţei care sunau când cineva se apropia.

Jackson a reuşit să îi convingă pe cei doi să nu aibă încredere în oameni - mai ales în femei - şi le-a spus că nimeni nu va înţelegere „dragostea” lor. El le-ar fi spus băieţilor că vor merge la închisoare împreună cu el dacă cineva află ce fac. Safechuck a mai afirmat că el şi Jackson stabileau ce să facă în cazul în care cineva i-ar fi surprins.

Ambii bărbaţi, acum cu vârste de peste 30 de ani, au descris tacticile sexuale ale lui Jackson şi au afirmat că starul le-a arătat mai multe materiale pornografice.

Safechuck şi-a amintit cum Jackson obişnuia să le cumpere bijuterii, iar lui i-a oferit un inel de logodnă pentru a consolida angajamentul reciproc. Bărbatul arată la cameră inelul şi alte bijuterii pe care, aşa cum mărturiseşte, le-a primit de la Jackson ca recompensă pentru sex. Ei mergeau la magazine sub pretextul că vor cumpăra bijuterii pentru o femeie, iar Safechuck le proba pentru că avea mâna mai mică.

În partea a doua a documentarului, se vorbeşte mult despre cele două procese deschise împotriva lui Jackson. Amândoi au spus în documentele oficiale că Jackson nu i-a violat niciodată. Când Jackson a fost acuzat că a abuzat de băieţi, în 1993 şi 2003, i-a contactat pe amândoi şi i-a forţat să depună mărturie în favoarea lui. Avocaţii l-au citat pe Robson în procesul din 2004 - 2005, în care el a spus că Jackson nu a avut niciodată un comportament neadecvat. Robson i-a spus regizorului Dan Reed că nu era pregătit, emoţional şi psihic, să spună adevărul la acel moment.

A fost nevoie de ani pentru ca Robson şi Safechuck să înţeleagă că au fost abuzaţi. Robson a mărturisit că mulţi ani a crezut că „l-am iubit şi el m-a iubit, iar sexul era ceva ce se întâmpla între noi”. Safechuck i-a spus mamei lui despre abuz imediat după acuzaţiile apărute în 2003 împotriva lui Jackson, când acesta făcea presiuni asupra familiei să depună mărturie în favoarea lui. Robson a dat în judecată administratorii averii lui Michael Jackson în 2013, dar cazul a fost respins după ce un judecător a descoperit că plângerea nu s-a încadrat în termenul prevăzut pentru răspunderea penală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.