Unul dintre producătorii lungmetrajului "Green Book", care a fost desemnat cel mai bun film la gala Oscar, a trimis emailuri furioase celor care au criticat filmul, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jenni Miller, jurnalistă la NBC, a publicat textul trimis ei de către Charles B. Wessler, unul dintre producători, ca răspuns la comentariul pe care ea l-a publicat pe NBC News cu titlul"The Green Book este un film despre rasism, realizat de albi pentru albi. Vezi problema?". 

În emailul său, Wessler pretinde că "cei mai mulţi dintre afro-americani iubesc acest film" şi a adăugat: "Nu voi continua în a spune cât de mult te înşeli dar ai o mare responsabilitate în a scrie adevărul când publici la NBC. Pe de altă parte, tu scrii ca un reporter de la Fox News". 

În articolul ei, Miller a scris: "Dacă Green Book vrea să fie luat în serios ca un film împotriva rasismului - aşa cum s-a poziţionat a fi - trebuie să se confrunte cu realitatea trăită a rasismului şi oamenii direct afectaţi (care încă sunt afectaţi) în cel mai onest mod". 

Criticul de film de la Vanity Fair, K Austin Collins, a spus că a primit de asemenea un mesaj de la Wessler, după o cronică la "Green Book" că a fost mai aprig decât cel trimis lui Miller.  

Scenaristul şi producătorul Nick Vallelonga, care s-a inspirat din povestea tatălui său pentru acest film, a fost nevoit să îşi ceară scuze după un mesaj publicat pe Twitter antimusulman din 2015, iar regizorul Peter Farrelly şi-a cerut scuze după acuzaţii de comportament nepotrivit sexual din trecut. 

"Green Book" a fost criticat în repetate rânduri pentru politica sa rasistă retrogradă, recent fiind descris drept "un pas major înapoi" de către Joseph Harker de la The Guardian. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.