Peter Phillips, unul dintre nepoţii reginei Elizabeth a II-a, şi soţia sa Autumn s-au despărţit şi vor divorţa, a anunţat, marţi, Palatul Buckingham, acesta fiind un nou episod din zbuciumata saga a familiei regale britanice, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peter Phillips, 42 de ani, cel mai mare nepot al reginei, şi soţia sa de origine canadiană Autumn vor împărţi custodia celor două fiice şi vor rămâne amândoi în Gloucestershire, în sud-vestul Angliei, a precizat purtătorul de cuvânt. 

Anunţul acestui divorţ vine la câteva săptămâni după Megxit, prin care prinţul Harry, vărul lui Peter Phillips, şi soţia sa Meghan Markle au renunţat la statutul lor în sânul monarhiei britanice şi s-au instalat în Canada. 

Este şi urmare a dizgraţiei prinţului Andrew, al doilea fiu al suveranei, care a fost nevoit să se retragă din viaţa publică din cauza legăturilor sale cu defunctul om de afaceri american Jeffrey Epstein, acuzat că a exploatat sexual minore şi care s-a sinucis în închisoare. 

Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai reginei, este fiul prinţesei Anne şi al primului ei soţ, Mark Phillips. 

El nu are titlu regal şi nu a reprezentat niciodată familia regală. 

"Decizia de a divorţa şi a împărţi custodia copiilor a fost luată după luni de discuţii şi de comun acord", a precizat purtătorul de cuvânt, indicând faptul că regina a fost prevenită anul trecut. 

"Prioritatea cuplului rămâne bunăstarea celor două minunate fete", a adăugat el. 

Peter şi Autumn s-au întâlnit în 2003 cu ocazia Marelui premiu de la Montreal şi s-au căsătorit în 2008 la castelul Windsor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.