Cântăreaţa Aryana Sayeed, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din Afganistan, a publicat online fotografii şi mesaje prin care anunţă că a reuşit să plece din ţară, că este în siguranţă, şi îşi exprimă speranţa că violenţele vor înceta odată cu venirea la putere a talibanilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sayeed are 1,3 milioane de urmăritori pe Instagram şi, mulţi ani, a primit ameninţări din partea oamenilor care consideră că muzica, apariţia şi reprezentaţiile ei sunt un afront la adresa culturii afgane.

Cântăreaţa a publicat pe Instagram, săptămâna aceasta, o imagine în care a confirmat că este în siguranţă: Ea apare stând pe podeaua unui avion militar american împreună cu alte persoane evacuate.

În explicaţia foto, a mulţumit celor care i-au transmis urări de bine şi şi-a exprimat speranţa că ţara nu va mai suferi din cauza violenţelor, precum atacurile sinucigaşe, după preluarea conducerii de către talibani.

„Sunt foarte bine şi în viaţă şi, după câteva nopţi de neuitat, am ajuns la Doha, Qatar, şi îmi aştept zborul spre casa din Istanbul”, a scris ea.

Femeia le-a mulţumit fanilor pentru grija pe care i-au purtat-o şi le-a spus să aibă grijă de ei şi să rămână uniţi.

În 2020, Sayeed a mărturisit într-un interviu BBC că a primit mai multe ameninţări, inclusiv din partea talibanilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.