Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viktor Krasnov a spus şi că ”Biblia este o colecţie de basme evreieşti”, în timpul unei discuţii pe care a purtat-o pe reţeaua de socializare Vk.com, în 2014, a precizat pe pagina sa de Facebook avocatul şi activistul pentru drepturile omului Pavel Cikov.

Krasnov, ale cărui mesaje considerate ofensatoare au fost şterse, este în prezent judecat în oraşul lui natal, Stavropol, situat în sudul Rusiei. Plângerea împotriva sa a fost depusă în instanţă în toamna anului 2015, iar procesul a început pe 29 februarie.

Comitetul pentru Investigaţii din Rusia - echivalentul FBI-ului american - l-a acuzat pe Viktor Krasnov că a ”insultat sentimentele credincioşilor”, o infracţiune care a devenit pasibilă cu închisoarea după celebra prestaţie artistică a trupei punk Pussy Riot în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, în februarie 2012. Două membre ale trupei au fost încarcerate timp de mai multe luni, pentru faptul că au interpretat un cântec împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin în acea catedrală.

Site-ul antiguvernamental Grani.ru a raportat, marţi, că Viktor Krasnoiv a fost supus în mod forţat unei evaluări psihiatrice pe durata unei luni calendaristice, pe parcursul anchetei. A fost declarat în deplinătatea facultăţilor mintale, potrivit aceluiaşi site.

”Nu ştiu cum poţi să iei în serios mesajele de pe reţelele de socializare”, a spus Krasnov, citat de Grani.ru. ”Se pare că avem nevoie de o lege care să protejeze şi sentimentele ateilor”, a adăugat el.

Zeci de utilizatori de internet riscă închisoarea din cauza activităţilor lor recente, în ultimii ani, în Rusia, o ţară al cărei statut a fost degradat la nivelul de ”non-liber” pentru prima dată de organizaţia Freedom House, în raportul ei pe 2015 intitulat ”Libertatea internetului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.