Un Rolls-Royce din 1964 care i-a aparţinut lui John Lennon va fi expus la Londra, la finalul acestei luni, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina, Phantom V, a fost cumpărată de Lennon în decembrie 1964, pentru 6.600 de lire sterline, şi a fost personalizată de starul britanic.

Muzicianul i-a adăugat un pick-up, un casetofon, un radio-telefon şi un frigider. Pentru că abia în februarie 1965 şi-a luat permisul de conducere, John Lennon a apelat în primele luni la un şofer.

Mai târziu, el a adăugat maşinii un televizor şi o banchetă în spate care putea deveni pat. Înainte de lansarea albumului ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” (1967), maşina a fost vopsită în stil psihedelic.

Lennon a dus automobilul în Statele Unite, iar în final a fost nevoit, din cauza problemelor cu taxele, să îl doneze Cooper Hewitt Museum of Design pentru a fi expus.

După moartea muzicianului (1980), maşina a fost vândută la o licitaţie şi cumpărată de antreprenorul canadian Jimmy Pattinson pentru 2,3 milioane de dolari. Mai târziu, Pattinson a donat-o provinciei British Columbia pentru a fi expusă.

Automobilul care a aparţinut lui John Lennon va reveni în Marea Britanie pentru o expoziţie care va fi deschisă la Londra. ”The Great Eight Phantoms” va putea fi vizitată între 29 iulie şi 2 august, la Bonhams.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.