"Un pas în urma serafimilor", filmul de debut al regizorului Daniel Sandu, va fi prezentat în premieră britanică, marţi, în programul Cinematecii Româneşti de la Institutul Cultural Român din Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia a avut premiera la sfarşitul anului 2017 şi este câştigătoarea a opt premii Gopo la categoriile "cel mai bun film (lungmetraj)", "cel mai bun regizor", "cel mai bun actor într-un rol principal într-un film de lungmetraj ficţiune", "cel mai bun actor într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune".

Ca de obicei, în cazul premierelor de la Cinemateca Românească din Londra, proiecţia este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri în prezenţa regizorului. 

Lungmetrajul spune povestea lui Gabriel (interpretat de Ştefan Iancu), un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi intră într-un seminar teologic ortodox. Iniţial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv; nu după multă vreme, el şi alţi trei colegi sunt etichetaţi de consiliul şcolii drept elevi-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

Cinemateca Românească este unul dintre programele permanente ale ICR Londra, menit să pună în valoare filme româneşti din toate timpurile. Începând cu anul 2017, Cinemateca prezintă o serie de filme româneşti recente, care nu au intrat în reţelele de distribuţie britanice.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.