Sculptorul Alain Longet a realizat un monument dedicat muzicianului Johnny Hallyday în Saône-et-Loire şi a conceput o lucrare compusă din instrumente gigant, potrivit site-ului culturebox.francetvinfo.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul a început să lucreze la ansamblu încă din timpul vieţii lui Hallyday, fiind un omagiu adus tuturor muzicienilor prin "patronul" lor. "Muzica e universală, aşa că este un omagiu adus tuturor muzicienilor din lume", spune sculptorul. 

Alain Longet, care lucrează în inox, nu a optat pentru o statuie a idolului tinerilor mai mult sau mai puţin asemănătoare. El a preferat o operă monumentală, reproducere a unor instrumente şi în special de chitare. 

Jean-Philippe Smet, cunoscut sub numele de scenă Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez”, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, „Rester vivant”.

A lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină. Potrivit AFP, albumele lui Johnny Hallyday a fost vândute în peste 110 milioane de albume.

Johnny Hallyday a murit pe 6 decembrie 2017, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.