Un mesaj lansat într-o sticlă de gin în urmă cu 132 de ani a fost găsit pe o plajă din vestul Australiei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este cel mai vechi astfel de mesaj găsit vreodată pe o plajă australiană. 

Tonya Illman a găsit sticla de gin veche de 132 de ani în dunele din apropierea insulei Wedge, în luna ianuarie. Soţul ei, Kym Illman, a declarat pentru Guardian Australia că ea a crezut iniţial că este un gunoi, totuşi a ridicat-o şi a spus că ar putea sta pe raftul bibliotecii lor.

Înăuntru, a găsit o bucată de hârtie imprimată în Germania, datată 12 iunie 1886, care a fost autentificată de Western Australian Museum.

Sticla a fost aruncată de la bordul navei germane Paula în 1886 şi a traversat Oceanul Indian, 950 de kilometri, potrivit lui Ross Anderson, curator al muzeului.

La acea vreme, vasele germane făceau un experiement care implica lansarea a mii de sticle în apă, pentru a depista curenţii oceanici.

Fiecare mesaj conţinea coordonatele vasului, data şi numele navei.

Descoperirea a fost confirmată de experţi ai German Naval Observatory. Până acum, cel mai vechi mesaj într-o sticlă găsit data din urmă cu 108 ani.

În total, au fost găsite 662 de mesaje din acelaşi experiment al germanilor. Cel mai recent, în 1934.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.