Un hotel din gheaţă inspirat din serialul de televiziune „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, construit în colaborare cu HBO şi decorat între altele cu dragoni, lupi străvechi şi Umblători Albi, a fost deschis în Laponia, Finlanda, şi va primi vizitatori până în aprilie 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotelul, construit de Lapland Hotels SnowVillage în colaborare cu HBO Nordic, are 14 camere şi 10 apartamente decorate cu sculpturi din gheaţă care reprezintă teme şi personaje din serialul de televiziune. De exemplu, într-una dintre încăperi este sculptat un Umblător Alb (White Walker) uriaş deasupra patului.

În hotel mai există un tobogan din gheaţă în formă de dragon, o replică din gheaţă a Tronului de Fier, păzit de personajul Muntele, precum şi holul cu feţe din Braavos.

Hotel din gheaţă inspirat din „Game of Thrones” (Foto: Facebook)
Hotel din gheaţă inspirat din „Game of Thrones” (Foto: Facebook)

În acest hotel, un alt dragon păzeşte un bar sculptat tot din gheaţă, unde băuturile sunt servite din pahare sculptate din gheaţă. Hotelul include şi o capelă pentru oficierea unor nunţi, un restaurant şi un cinematograf.

Constuirea hotelului a durat doar o lună, acesta fiind realizat de sculptori profesionişti din Rusia, Ucraina, Polonia şi Letonia, potrivit Condé Nast Traveler.

Hotel din gheaţă inspirat din „Game of Thrones” (Foto: Facebook)
Hotel din gheaţă inspirat din „Game of Thrones” (Foto: Facebook)

Cu temperatura menţinută la minus 5 grade Celsius, vizitatorilor le este recomandat să petreacă o singură noapte într-o încăpere a hotelului, pentru şederi mai îndelungate putându-se caza în cabine din lemn separate.

Tarifele la acest hotel încep de la 200 de dolari pe noapte, fiind percepută o taxă suplimentară de 18 dolari pentru a intra în SnowVillage. Se pot face rezervări pentru cazări până pe 8 aprilie 2018.

Hotelul le pune la dispoziţie vizitatorilor o serie de activităţi precum plimbarea cu sania trasă de câini husky sau reni, plimbare cu snowmobilul, schi, precum şi ateliere de sculptură în gheaţă şi „vânarea aurolei boreale” cu snowmobilul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.