Un contract din 1994 prin care trupa Oasis cerea ca ajutoarele sale să nu fie sub influenţa alcoolului în timpul serviciului, dar şi „bere de calitate” pentru membrii grupului şi pentru echipă, a fost vândut pentru 4.000 de lire sterline, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul a fost scos la licitaţie de o femeie care a lucrat în industria muzicală.

Concertul, susţinut în mai 1994, a avut loc cu trei luni înainte ca Oasis să lanseze primul album, „Definitely Maybe”.

Casa de licitaţii Hansons, din Derbyshire, a evaluat documentul la 1.000 - 1.500 de lire sterline. El a fost vândut împreună cu un pliant care promova evenimentul ce a avut loc la The Old Trout din Windsor.

Consultantul Claire Howell a spus că astfel de obiecte sunt „extrem de rare”. „Suvenirele legate de trupe britpop din anii 1990 câştigă valoare şi trupele britanice nu pot fi mai mari ca Oasis”, a adăugat ea.

Howell este de părere că Oasis şi-a dorit ca ajutoarele să nu fie sub influenţa alcoolului pentru a nu deteriora echipamentul când ajutau echipa. 

În contract mai era cerut şi „o masă cu două feluri de calitate (nu de tipul fast-food) pentru trupă şi echipă”. Un rând în care era făcut referire la chipsuri, nuci, biscuiţi şi fructe proaspete a fost tăiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.