Numele cântăreţei americane Taylor Swift a fost atribuit de un cercetător, fan al artistei, unei specii de centipede recent descoperită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doctorul Derek Hennen, de la Institutul Politehnic şi Universitatea din Virginia, a coordonat acest studiu ale cărui rezultate au fost publicate în weekend în ZooKeys.

Cercetătorul şi echipa sa au căutat noi specii de Nannaria, un gen de centipede. De-a lungul anilor, ei s-au dedicat acestei cercetări în vestul Statelor Unite. 

După 17 state parcurse şi mai mult de 1.800 de specii găsite, ei au identificat alte 17 noi specii. 

Potrivit site-ului Science News, doctorul Derek Hennen a decis să numească una în semn de omagiu pentru soţia sa, Nannaria marianae, şi o alta după interpreta albumului „Willow”: Nannaria swiftae.

„Nannaria swiftae a fost găsită doar în Tennessee”, se arată în studiu. Nu întâmplător, cariera lui Taylor Swift a început în acest stat. 

„(Acest nume a fost dat) în onoarea artistei Taylor Swift, a talentului ei de compozitoare şi interpretă, şi pentru a-i mulţumi pentru muzica ei care l-a încântat pe directorul acestui studiu”, adaugă autorii. 

Derek Hennen detaliază aceste descoperiri pe Twitter şi a menţionat-o pe cântăreaţă în legenda unei fotografii cu centipedul care îi poartă acum numele. „Sunt un mare fan al muzicii sale, aşa că am vrut să-mi arăt aprecierea denumind această nouă specie din Tennessee după ea”. Artista nu a reacţionat încă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.