Cartea Recordurilor a omologat cea mai înaltă structură din beţe de chibrituri, construită de un bărbat după Turnul Eiffel, creaţie iniţial respinsă, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Richard Plaud, din Franţa, a declarat că a fost într-un "rollercoaster emoţional" în această săptămână, după ce a petrecut 4.200 de ore construindu-şi modelul din peste 706.000 de chibrituri şi 23 kg de lipici. "Timp de opt ani, am crezut mereu că ridic cea mai înaltă structură de chibrituri", a spus el.

Cu toate acestea, Guinness World Records i-a spus iniţial că structura de 7,2 metri nu se califică pentru că nu a folosit chibrituri care erau disponibile în comerţ.

Plaud a început prin a folosi chibrituri din comerţ, tăind capul fiecăruia. Obosit de acest proces plictisitor, el a întrebat producătorul dacă ar putea cumpăra doar beţele de lemn fără cap, ceea ce a determinat Guinness să îi refuze recordul.

Mark Mckinley, director la Guinness World Records, a declarat: "Suntem foarte încântaţi să putem aproba acest record... Suntem bucuroşi să putem recunoaşte că am fost puţin prea severi cu privire la tipul de chibrituri necesare în această încercare, iar încercarea lui Richard este cu adevărat uimitoare în mod oficial". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.