Un album postum al legendarului muzician Jimi Hendrix, compus din 10 piese înregistrate cu câteva luni înainte de moartea sa în 1970, va fi lansat pe 9 martie 2018, au anunţat joi moştenitorii chitaristului, citaţi de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Both Sides of the Sky", care este ultimul opus al trilogiei de albume postume, apare după cele două discuri lansate deja - "Valleys of Neptune", în 2010 şi "People, Hell and Angels" din 2013. 

Pe acest album este inclusă piesa "Woodstock", de Joni Mitchell, pe care artista de origine canadiană a scris-o după celebrul festival din 1969 la care a lipsit. 

Jimi Hendrix a înregistrat propria versiune a piesei "Woodstock" împreună cu o altă legendă a chitarei: Stephen Stills, membru al formaţiei anilor 1970, Crosby, Stills, Nash & Young.

Albumul va conţine şi o nouă versiune restaurată a "Cherokee Mist", o piesă instrumentală prin care Hendrix aduce un omagiu rădăcinilor sale amerindiene. 

"Adevărata casă a lui Jimi a fost sudioul de înregistrări. Acolo unde se face muzica şi magia", a declarat Eddie Kramer, fostul producător al chitaristului, care a fost implicat în realizarea albumului. 

"Both Sides of the Sky" va conţine piese înregistrate între ianuarie 1968 şi februarie 1970. 

Jimi Hendrix, care a luptat împotriva dependenţei de droguri şi alcool, a murit la vârsta de 27 de ani într-un hotel de la Londra, în septembrie 1970.

Născut pe 27 noiembrie 1942, în Seattle, Jimi Hendrix este considerat ”fără îndoială, cel mai mare instrumentist din istoria muzicii rock”.

A început să cânte la chitară la vârsta de 15 ani, iar primele sale înregistrări datează din 1964.

În 1966, aflat în New York, a fost remarcat de Linda Keith, iubita de la acea vreme a lui Keith Richards, membru fondator şi chitarist al trupei The Rolling Stones, care l-a recomandat managerului formaţiei britanice. Refuzat de acesta, fostul manager al grupului The Animals a răspuns afirmativ sugestiei lui Keith, iar Jimi Hendrix s-a mutat la Londra. Aici a fost înfiinţat grupul The Jimi Hendrix Experience.

Printre concertele memorabile susţinute de muzicianul american se numără cele de la Monterey Pop Festival, Woodstock şi Royal Albert Hall.

A lansat trei albume de studio, iar printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Foxy Lady", "Manic Depression", "Crosstown Traffic", "Voodoo Chile", ”Purple Haze” şi ”Little Wing”. Melodia folk ”Hey, Joe” a devenit cunoscută în interpretarea lui Jimi Hendrix din 1966. Grupul The Jimi Hendrix Experience a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1992. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.