David Nykl, cunoscut publicului datorită rolului doctorului Radek Zelenka, expertul în tehnologie antică, din serialul "Stargate Atlantis", spin off de succes al celebrului "Stargate SG-1", va fi prezent la Transylvania Comic Con, care are loc între 18 şi 20 octombrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru portretizarea lui Zelenka, Nykl a fost premiat şi cu trofeul canadian Leo Award la categoria "Dramatic Series: Best Supporting Performance by a Male". Actorul de origine cehă s-a remarcat şi în rolul antagonistului de temut din universul DC, Anatoli Knyazev (KGBeast), în populara serie TV, "Arrow".

David Nykl s-a născut în Cehoslovacia comunistă, iar după Primăvara de la Praga din 1968, când armata sovietică a intervenit în forţă, familia sa a reuşit să se refugieze în Canada.

Actorul a apărut, de asemenea, în diverse roluri episodice din seriale precum "Supernatural", "Fringe". 

Nykl se va prezenta la Cluj Napoca în compania altor trei actori iubiţi de public: Alexander Ludwig (Bjorn, personaj principal în serialul fenomen "Vikings"), Rick Cosnett (Wes Maxfield din "The Vampire Diaries" şi Eddie Thawne din "The Flash") şi Kevin McNally (Master Gibbs, mâna dreaptă a căpitanului Jack Sparrow din "Pirates of the Caribbean").

Transylvania Comic Con îşi propune să devină un reper al evenimentelor de acest gen în regiune, alături de East European Comic Con, cel mai amplu eveniment în acest moment  din centrul şi estul Europei.

"Clujean fiind, mi-am dorit foarte mult să venim cu evenimentul în inima Transilvaniei, mai ales că de aici a pornit toată pasiunea [...] În ultimii doi, trei ani, am analizat şi am pregătit Transylvania Comic Con, în special pentru că trebuie să îl structurăm pentru o locaţie cu totul nouă pentru noi. Tocmai de aceea, va avea o personalitate proprie şi o identitate unică, întrucât ne dorim să devină rapid un reper pentru regiune. Sperăm ca publicul să fie deschis şi să susţină prima ediţie printr-o participare cât mai numeroasă”, a declarat Mircea Mureşan, managerul general al East European Comic Con şi Transylvania Comic Con.

De asemenea, cele mai importante nume din industria de gaming vor lua parte la Transylvania Comic Con şi le vor oferi pasionaţilor şansa de a testa cele mai noi jocuri sau de a lua parte la competiţii cu premii însemnate, folosind echipamente de ultimă generaţie.

Dintre atracţiile principale nu vor lipsi o zonă de street food cu mâncăruri delicioase, concursuri de cosplay, artişti de bandă desenată, demonstraţii de VR, precum şi un târg generos unde vizitatorii pot interacţiona cu expozanţii şi pot alege din miile de produse inedite, inspirate din producţiile sci-fi preferate.

De-a lungul timpului, East European Comic Con le-a oferit şansa fanilor de a întâlni personalităţi precum Jason Momoa ("Game of Thrones", "Aquaman"), Mark Shepard ("Supernatural"), Daniel Gillies ("The Originals"), Robert Knepper ("Prison Break"), Charles Dance ("Game of Thrones", "The Imitation Game"), Sylvester McCoy ("Dr.Who", "The Hobbit"), precum şi mulţi alţi actori de seamă din producţii de top ca "Game of Thrones", "Spartacus", "Supernatural", "Doctor Who", "Fringe", "Harry Potter", "The Vampire Diaries", "Lord of the Rings", "Sherlock" sau "Vikings".

Biletele pentru Transylvania Comic Con se pot achiziţiona de pe www.comic-con.ro, precum şi din Magazinele Cărtureşti (via Myticket/ Entertix).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.