Cel de-al optulea şi ultimul sezon al serialului ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va avea şase episoade, cu unul mai puţin decât penultimul sezon, care va fi lansat pe 16 iulie, au confirmat surse pentru The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia a apărut pentru prima dată în aprilie 2016, când producătorii David Benioff şi D.B. Weiss plănuiau două ultime sezoane mai mici pentru serial.

Câteva luni mai târziu, Casey Bloys, directorul de programe HBO, a confirmat că cel de-al optulea sezon va fi ultimul. Totuşi, el nu a confirmat numărul episoadelor pe care îl va avea ultimul sezon.

Scriitorul George R.R. Martin, autorul seriei literare ”Cântec de gheaţă şi foc” pe baza căreia este realizat serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, a dezvăluit, recent, într-un mesaj publicat pe internet, că postul de televiziune HBO va produce cinci spin-off-uri inspirate din această producţie TV.

Spin-off este un termen din limba engleză ce desemnează un produs derivat - film, serial TV, joc video - dintr-o producţie originală, dar care este independent de aceasta.

David Benioff şi D.B. Weiss vor fi producători executivi pentru orice proiect care va urma. Max Borenstein, Jane Goldman, Brian Helgeland şi Carly Wray sunt scenariştii care se vor afla în spatele acestor proiecte.

HBO nu a anunţat deocamdată data la care vor fi lansate aceste producţii TV.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

Cel de-al şaselea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor”, difuzat în primăvara anului 2016, a fost primul din această producţie a postului HBO care a depăşit evenimentele relatate în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

În septembrie, ”Urzeala tronurilor” a câştigat 12 trofee la gala premiilor Primetime Emmy, inclusiv la mult râvnita categorie ”cel mai bun serial-dramă”, unde s-a impus pentru al doilea an consecutiv.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.