Sudan, ultimul mascul din subspecia rinocer alb de nord, care trăieşte în Kenya, are începând din urmă cu câteva zile un cont pe aplicaţia de întâlniri online Tinder, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La fel ca multora dintre bărbaţii care folosesc aplicaţia de întâlniri online Tinder, lui Sudan îi place să se plimbe în aer liber şi să călătorească. Singura problemă: el este ultimul rinocer alb de nord din întreaga lume şi îşi caută cu disperare o parteneră.

”Nu vreau să fiu prea direct, însă soarta speciei mele depinde literalmente de mine. Mă descurc bine sub presiune. Îmi place să mănânc iarbă şi să mă răcoresc în noroi. N-am nicio problemă de sănătate. Dacă vă interesează, am o înălţime de 182 de centimetri şi o greutate de 2.267 de kilograme”, se afirmă în descrierea publicată pe contul de Tinder al rinocerului Sudan.

Militanţii ecologişti speră că profilul de Tinder al lui Sudan va contribui la strângerea sumei de 9 milioane de dolari de care este nevoie pentru demararea unui program de fertilizare artificială, în contextul în care toate încercările de împerechere naturală au eşuat.

Oamenii de ştiinţă vor folosi sperma lui Sudan pentru a fertiliza un ovul prelevat de la una dintre ultimele două femele care trăiesc în lume şi care fac parte din subspecia rinocerului alb de nord: Satu, în vârstă de 17 ani, şi Najin, în vârstă de 27 de ani. Embrionul fertilizat va fi implantat într-o mamă-surogat: o femelă din subspecia rinocer alb de sud, care este mult mai răspândită.

”Am încercat totul pentru a-i face să se împerecheze pe cale naturală”, a spus Elodie Sampere, manager de marketing la Ol Pejeta, o fundaţie care administrează o rezervaţie naturală din Kenya, unde cei trei rinoceri albi de nord sunt însoţiţi 24 de ore din 24 de bodyguarzi înarmaţi.

Braconierii vând coarnele rinocerilor albi de nord cu 50.000 de dolari per kilogram, motiv pentru care acest produs este mai valoros decât aurul şi cocaina. Paznicii kenyeni se temă că Sudan, care, la vârsta de 43 de ani este foarte bătrân pentru un rinocer, ar putea să moară sau să fie ucis înainte ca strângerea de fonduri să fie finalizată.

”Există întotdeauna această teamă. El e bătrân, ar putea să moară în curând”, a spus Richard Vigne, un specialist în rinoceri şi CEO-ul fundaţiei Ol Pejeta. ”Atât timp cât cererea pentru coarnele de rinoceri din Orientul Îndepărtat va persista, va exista întotdeauna o ameninţare ce va fi mereu prezentă”, a adăugat el.

Profilul de Tinder al rinocerului Sudan, disponibil în 190 de ţări şi 40 de limbi, include şi un link care îi direcţionează pe internauţi spre pagina de donaţii creată de Ol Pejeta - www.olpejetaconservancy.org.

La doar câteva ore după crearea profilului pe Tinder, numărul internauţilor care au vizitat acea pagină a fost atât de mare, încât site-ul fundaţiei Ol Pejeta s-a blocat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.