„The Old Man & The Gun”, regizat de David Lowery, ultimul film în care joacă Robert Redford, şi „Destroyer”, de Karyn Kusama, cu Nicole Kidman şi Sebastian Stan în distribuţie, se numără printre titlurile selectate în competiţia London Film Festival de anul acesta, care va avea loc între 10 şi 21 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizorul Lenny Abrahamson, cunoscut pentru „Room” (2015), pentru care a primit o nominalizare la Oscar, va fi preşedintele juriului celei de-a 62-a ediţii a festivalului, scrie Deadline.

Selecţia cuprinde şi „Pájaros de verano”, de Cristina Gallero şi Ciro Guerra, „Lazzaro Felice”, de Alice Rohrwacher, „In Fabric”, de Peter Strickland, „Joy”, de Sudabeh Mortezai, „Shadow”, de Zhang Yimou, „Sunset”, de László Nemes, „Happy New Year, Colin Burstead.”, de Ben Wheatley, şi „Too Late To Die Young”, de Dominga Sotomayor.

Robert Redford a mărturisit într-un interviu acordat revistei Entertainment Weekly şi publicat la începutul lunii august că filmul „The Old Man & The Gun", în care joacă şi Casey Affleck şi Sissy Spacek, este ultimul în care va apărea în calitate de actor.

Tricia Tuttle, directorul artistic al BFI London Film Festival, a transmis: „Festivalul celebrează generozitatea cinematografiei, iar aceasta este cristalizată în cele zece pelicule care concurează pentru titlul ce cel mai bun film la a 62-a ediţie. Reprezentând o diversitate de stiluri, aceste filme spun poveşti de peste tot din lume - de la China secolului al treilea la Chile post-Pinochet şi Marea Britanie contemporană - şi transportă spectatorii în lumi reale şi imaginate”. 

Documentarul „They Shall Not Grow Old” realizat de Peter Jackson - comandat prin programul centenar britanic 14-18 NOW împreună cu Imperial War Museums - va fi proiectat în cadrul London Film Festival pe 16 octombrie, în prezenţa regizorului, care va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.