Ultimul câine din rasa corgi al reginei Elizabeth II a Marii Britanii, botezat Willow, a murit duminică, iar potrivit presei din insulă, monarhul este „foarte afectat” de decesul patrupedului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câinele, care reprezenta a 14-a generaţie de la primul al reginei, Susan, suferea de cancer.

Willow avea 15 ani şi era însoţitorul lui Elizabeth II, iar regina ar fi dorit ca el să nu mai sufere. Ca descendent al lui Susan, pe care regina Marii Britanii a primit-o când a împlinit 18 ani, el avea o legătură strânsă cu aceasta.

La împlinirea vârstei de 90 de ani, când a pozat alături de nepoţi, a permis şi câinilor ei să apară în fotografii. Willow este unul dintre cei patru câini care apar în cadrul realizat pe domeniul castelului Windsor.

Câinele a apărut şi în sketch-ul lui Daniel Craig pentru ceremonia Jocurilor Olimpice de la Londra.

O sursă de la Palatul Buckingham a declarat pentru Daily Mail: „Ea a deplâns moartea fiecăruia dintre câinii corgi de-a lungul anilor, însă decesul lui Willow a întristat-o cel mai mult... Poate pentru că Willow era ultima legătură cu părinţii ei. Este ca un final de eră”.

Regina mai are un câine din aceeaşi rasă, Whisper, pe care l-a adoptat după moartea stăpânului, un fost administrator al domeniului Sandringham. Ea mai are doi câini dorgis - Vulcan şi Candy.

În 2015, regina a decis să nu mai crească câini din rasa corgi de teamă că se va împiedica de ei şi răni. În plus, se spune că nu îşi dorea ca după ce moare să lase vreunul în urma sa. Ea a avut, de-a lungul anilor, peste 30 de astfel de animale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.