Artistul Tudor Chirilă a vorbit, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, despre cel mai recent spectacol în care joacă şi anume “Visul american”, precizând că acest titlu este unul ironic legat de faptul că se pare că împlinirea acestuia nu este pentru toată lumea. El a menţionat că în piesa de teatru se vorbeşte despre categoriile care au fost lăsate la marginea societăţii şi care nu au reuşit să beneficieze de această promisiune a visului american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tudor Chirilă a fost întrebat despre cel mai recent spectacol în care joacă – “Visul american”.

“Marţi începem practic ultima serie din din turneul nostru. Mergem la Arad, la Oradea, la Cluj, apoi săptămâna cealaltă mergem la Braşov şi la Târgu Mureş. Este un proiect care pare că a bucurat foarte multă lume, este un proiect de antreprenoriat pe care l-am făcut fără sponsori şi că "Visul american" este, de fapt, o oglindă foarte importantă pe care acest spectacol ne-o pune nouă. Este incredibil cât de actual şi de cumva angajat social este acest text din 1986 scris de Eric Bogosian şi care ne spune încă o dată că pare că nu învăţăm nimic din lecţiile istoriei, iar "Visul american" e un titlu ironic vizavi de faptul că se pare că împlinirea lui nu este pentru toată lumea şi vorbeşte mai ales de categoriile cumva lăsate la marginea societăţii care nu au reuşit să beneficieze de această promisiune”, a precizat Tudor Chirilă.

El a menţionat că personajele pe care le interpretează în această piesă de teatru vorbesc despre lumea în care trăim, cu umor şi cu tristeţe.

“Al cui este eşecul visului american în ceea ce-i priveşte pe oamenii aştia? Asta este o întrebare foarte importantă. Şi cele nouă personaje pe care le joc eu, în care, de fapt, avem opt personaje la marginea societăţii şi al nouălea personaj care pare că le condamnă pe toate, despre asta vorbesc, despre lumea în care trăim, cu umor, cu tristeţe. Foarte multă lume spune că este o tragi-comedie. Din toate genurile pe care le-am plasat într-un sondaj pe care l-am trimis spectatorilor care au văzut, toată lumea a spus tragi-comedie”, a mai afirmat Tudor Chirilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.