Trupa heavy metal Bad Wolves a lansat coverul piesei „Zombie” la care Dolores O'Riordan, solista grupului irlandez The Cranberries, urma să contribuie înainte de a muri, luni, la vârsta de 46 de ani. Grupul va dona veniturile obţinute din lansarea acestei piese celor trei copii ai artistei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa Bad Wolves, din care fac parte foşti membri ai grupurilor God Forbid, DevilDriver şi In This Moment, au fost surprinşi că lui Dolores O'Riordan i-a plăcut atât de mult noua variantă a piesei „Zombie” încât şi-a dorit să contribuie cu vocea ei. Trupa plănuise să lanseze această piesă în cadrul albumului de debut, care urmează să apară, scrie Billboard.

Însă, O'Riordan a fost găsită fără viaţă, luni, în camera ei de hotel din Londra, unde se afla pentru a-şi înregistra contribuţia la acest cover. Artista nu a ajuns în studio pentru a face înregistrările.

„Pentru mine a fost cea mai mare onoare să ştiu că ei i-a plăcut versiunea noastră şi că a vrut să cânte cu noi. Suntem extrem de întristaţi de pierderea bruscă a lui Dolores şi de faptul că a lăsat în urmă trei copii, aşa că vom dona veniturile din această piesă copiilor ei. Nu ştim dacă îi va ajuta, dar sperăm să le facă un bine. Melodia este atât de puternică, iar tema acesteia este încă atât de relevantă, încât am vrut să lansăm melodia în memoria ei”, a spus Tommy Vext, solist al trupei Bad Wolves.

„Versurile originale includ: «Este aceeaşi temă veche încă din 1916. În mintea ta ei încă se luptă». Este o referinţă la bombardamentele IRA (Irish Republican Army) din timpul Rebeliunii Irlandeze. Am schimbat versul pentru a spune «2018», iar ea a fost încântată, pentru că poate că naţiunile s-au schimbat, dar încă ducem aceleaşi lupte în prezent. Umanitatea încă luptă să se afirme, în ciuda tuturor conflictelor”, a mai spus el.

Potrivit Rolling Stone, trupa a înregistrat un cover al piesei „Zombie” cu câteva luni în urmă şi a plănuit să o includă în albumul de debut. Un prieten al lui O'Riordan care colaborează cu Bad Wolves i-a trimis acest cover artistei pentru a primi un feedback de la ea.

„I-a plăcut şi a vrut să îşi adauge vocea. Mi-a făcut întregul an mai bun faptul că am avut o asemenea validare”, a spus Vext.

Trupa a programat o sesiune de înregistrări cu O'Riordan în Londra, dar fără să ştie dacă ea dorea să îşi adauge vocea drept lead sau backup.

Ancheta morţii lui Dolores O'Riordan, desfăşurată de Westminster Coroner's Court, a fost amânată până pe 3 aprilie, deoarece medicul legist aşteaptă rezultatul mai multor teste.

La începutul acestei săptămâni, Poliţia Metropolitană a anunţat că nu tratează moartea lui O'Riordan ca suspectă.

Cântăreaţa şi compozitoarea irlandeză, originară din Limerick, a murit pe 15 ianuarie, la Londra, la vârsta de 46 de ani.

În luna mai a anului trecut - la puţin timp de la începerea turneului european - The Cranberries a anulat mai multe concerte, din cauza unor probleme de sănătate ale solistei.

Site-ul oficial al trupei anunţa „motive medicale asociate cu probleme ale spatelui”.

Înainte de Crăciun, O'Riordan a publicat un mesaj pe Facebook în care spunea că se simte bine, lăsând să se înţeleagă că va urca pe scenă curând.

În luna ianuarie a acestui an, printr-o imagine în care apare ţinând o pisică, anunţa că pleacă din Irlanda.

O'Riordan s-a despărţit, în 2014, de soţul ei, Don Burton, după o relaţie de 20 de ani. Ea şi Burton, fostul manager de turneu al trupei Duran Duran, au avut trei copii.

Cântăreaţa suferea de tulburare bipolară, fiind diagnosticată în 2015. Ea a concertat la Bucureşti, alături de The Cranbberies, de două ori, în 2010 şi 2012.

Dolores O'Riordan, originară din comitatul irlandez Limerick, a devenit o artistă apreciată pe plan internaţional, după ce a început să cânte alături de trupa The Cranberries, la vârsta de 18 ani.

Trupa The Cranberries, una dintre cele mai populare formaţii rock din anii 1990, a lansat şapte albume de studio, care au fost vândute în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial. Printre cele mai cunoscute single-uri ale formaţiei irlandeze se află piese precum „Linger", „Dreams", „Zombie", „Ode to My Family", „Ridiculous Thoughts", „Salvation", „Free to Decide" şi „Promises". În perioada de pauză a formaţiei, între 2003 şi 2009, ea a urmat o carieră solo. În aprilie 2017, The Cranberries a lansat albumul „Something Else”.

Această versiune este un fel de actualizare a piesei scrisă ca răspuns la un atac al IRA în care au fost ucişi doi copii în 1993, versurile făcând referire la drone şi la anul 2018, în loc de 1916. „Motivele se pot schimba, dar încă există victime colaterale în lupta oamenilor pentru putere şi libertate”, a spus Vext.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.