Donald Trump a folosit celebrul cântec al formaţiei Village People, "YMCA", în campania sa iar cei care deţin drepturile de autor vor depune o plângere în Franţa şi în Statele Unite pentru folosirea, fără autorizaţie a melodiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultimele zile ale campaniei pentru alegerile prezidenţiale americane, cântecul "YMCA", interpretat de Village People a fost folosit excesiv de candidatul Donald Trump şi echipa sa, la mitinguri şi ca fundal sonor pentru promovarea unui videoclip difuzat în toată lumea", a scris, într-un comunicat, Me Richard Malka, avocatul deţinătorilor de drepturi de autor ai acestui cântec. 

Melodia disco din 1978 a fost scrisă de doi francezi, Jacques Morali şi Henri Belolo, şi un amercian Victor Willis. 

În timpul campaniei sale prezidenţiale, Donald Trump a încheiat mitingurile cu celebrul cântec. 

El a fost difuzat marţi, pe Twitter, pentru a-i îndemna pe aemricani să voteze, un montaj de mai multe secvenţe de la mitingurile sale în care poate fi văzut dansând pe această melodie. 

Francezii deţinători ai drepturilor de autor, "precum şi societatea Scorpio Music, proprietara creaţiei, au descoperit c stupefacţie aprobarea nelegală", precizează Me Malka. 

Moştenitorii lui Jacques Morali şi Henri Belolo "vor interzice oricui difuzarea fără autorizaţie a videoclipului în chestiune", a spus Me Malka. 

Acest cântec, a cărui coregrafie este la fel de celebră, cu membrii grupului deghizaţi în cowboy, indian, poliţist, constructor, motociclist şi soldat - se referă la mişcarea tinerilor creştini, Young Men's Christian Association. Dar în anii 1970-1980, ea a fost considerată un portdrapel al comunităţii gay. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.