Preşedintele american Donald Trump a criticat Academia americană de film, la un miting organizat în Colorado, pentru că a premiat un film sud-coreean, „Parasite”, cu Oscar. În replică, distribuitorul american al filmului, Neon, a scris pe Twitter că înţelege reacţia liderului american la filmul subtitrat, pentru că el nu ştie să citească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, la mitingul din Colorado, Trump a spus: „Cât de prost au ieşit Oscarurile anul acesta? Aţi văzut?”. Aclamat de public, el a continuat: „Câştigătorul e... un film din Coreea de Sud! Despre ce dracu a fost vorba? Avem destule probleme comerciale cu Coreea de Sud. Peste asta, le-au dat premiul pentru cel mai bun film al anului? A fost bun? Nu ştiu. Să avem «Pe aripile vântului». Putem să readucem «Pe aripile vântului», vă rog?”

El a repetat: „Atât de multe filme minunate... câştigătorul e din Coreea de Sud! Credeam că este cel mai bun film străin, corect? Cel mai bun film străin. S-a mai întâmplat vreodată?”

Anul acesta, „Parasite” a scris istorie. Lungmetrajului lui Bong Joon-ho a devenit prima producţie vorbită într-o limbă străină care a câştigat trofeul pentru cel mai bun film la gala Oscar. El s-a impus şi la categoriile „cel mai bun lungmetraj internaţional”, „cea mai bună regie” şi „cel mai bun scenariu original”.

Neon, compania care distribuie pe plan nord-american „Parasite”, a replicat pe Twitter: „Este de înţeles. El nu poate citi”. 

Donald Trump l-a criticat şi pe actorul Brad Pitt, care a făcut referire în discursul lui de mulţumire - pentru Oscarul la categoria „cel mai bun actor în rol secundar” - la procesul pentru destituirea preşedintelui. Trump a spus că nu a fost „niciodată un fan” al lui Pitt: „S-a ridicat şi a făcut mici declaraţii de deştept. Este un mic înţelept”.

În timpul galei Oscar, Brad Pitt a spus: „Mi-au spus că am doar 45 de secunde pe scenă, ceea ce este cu 45 de secunde mai mult decât Senatul i-a dat lui John Bolton săptămâna asta. Mă gândesc că poate Quentin (Tarantino, n.r.) va face un film despre asta - în final, adulţii fac ce trebuie”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.