David Jolicoeur, membru al trio-ului hip-hop De La Soul, cunoscut şi sub numele său de scenă Trugoy the Dove, a murit la vârsta de 54 de ani, a scris duminică presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Revista AllHipHop a fost prima care a publicat informaţia, confirmată ulterior de Rolling Stone şi Pitchfork. Cauza morţii rămâne necunoscută deocamdată.

În ultimii ani, Trugoy a vorbit public despre problemele sale cu insuficienţa cardiacă şi a spus că aceasta l-a împiedicat să facă turnee cu colegii trio-ului Posdnuos şi Maseo.

Grupul hip-hop, precursor în genul său, a fost format în 1988 în Amityville, pe insula Long Island. Sunt cunoscuţi pentru utilizarea jocurilor de cuvinte şi mai ales pentru influenţa lor în scena hip-hop alternativă, în special în ascensiunea rap-ului jazz. Trio-ul, provenit de pe scena rap a Coastei de Est a Statelor Unite, a cultivat o imagine pozitivă, spre deosebire de stilul gangsta rap din cealaltă parte a ţării, pe Coasta de Vest.

Primele şase albume ale grupului De La Soul, lansate între 1989 şi 2001, au fost mult timp inaccesibile pe platformele de streaming.

Vestea morţii muzicianului a şocat industria muzicală, inclusiv pe MC Big Daddy Kane, care a reacţionat: „A fost o onoare să împărtăşesc atâtea scene cu tine”. Rapperul Busta Rhymes a spus că nu crede această veste iar Pharrell Williams a scris pe Twitter că „trimite dragoste familiei sale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.