Trompetistul şi compozitorul cubanez de jazz Arturo Sandoval concertează, vineri, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti, alături de cvintetul său şi de orchestra Teatrului ”Ion Dacian”, evenimentul făcând parte din turneul european al muzicianului, dedicat mentorului său, Dizzy Gillespie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este singurul concert din cadrul turneului său în care Arturo Sandoval cântă alături de o orchestră simfonică, informează organizatorii.

Considerat drept unul dintre cei mai importanţi artişti de latin-jazz din lume, Arturo Sandoval (născut pe 6 noiembrie 1949) şi-a început cariera în Cuba fiind influenţat de stilul unor muzicieni precum Charlie Parker, Clifford Brown şi Dizzy Gillespie, cel din urmă devenindu-i mentor şi coleg de scenă în numeroase concerte susţinute în Europa şi America. 

De-a lungul carierei sale de patru decenii, a câştigat zece premii Grammy, sase premii Billboard şi un premiu Emmy, iar în anul 2013 preşedintele Barack Obama i-a oferit cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Libertăţii.

Viaţa sa a fost transpusă în filmul de televiziune ”For Love or Country - Arturo Sandoval", personajul principal fiind interpretat de actorul Andy Garcia.

Biletele se pot achiziţiona de la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, precum şi online, de pe bilete.opereta.ro şi bilet.ro, la preţurile de 80 şi 110 lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.