Trei regizori români se regăsesc în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, după ce Cristian Mungiu şi Cristi Puiu au fost incluşi în competiţia oficială a festivalului, iar Bogdan Mirică a fost selectat în secţiunea Un Certain Regard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Mungiu, pentru a treia oară în competiţia oficială a festivalului de film de la Cannes

Description: Regizorul român Cristian Mungiu a fost selectat pentru a treia oară în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul ”Bacalaureat”, au anunţat, joi, organizatorii festivalului, într-o conferinţă de presă.

”Bacalaureat”, al cărui titlu provizoriu a fost "Fotografii de familie", este primul film realizat de Cristian Mungiu de la "După dealuri/ Beyond the Hills", care a avut premiera la Festivalul de la Cannes în 2012, dar şi prima peliculă a lui Cristian Mungiu care are în centru un personaj masculin.

O coproducţie România-Franţa-Belgia, pelicula vorbeşte despre responsabilităţile vieţii de părinte, iar filmările au avut loc în vara anului 2015.

Regizorul Bogdan Mirică, selectat în secţiunea Un certain regard de la CANNES 2016

Regizorul român Bogdan Mirică a fost selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2016, cu lungmetrajul său de debut ”Câini/ Dogs”, au anunţat, joi, organizatorii evenimentului într-o conferinţă de presă.

”Câini/ Dogs”, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, va avea premiera mondială în selecţia oficială Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes (11 – 22 mai). Secţiunea le este dedicată cineaştilor cu viziuni şi stiluri noi şi încurajează creaţiile îndrăzneţe şi originale.

Filmul intră şi în competiţia pentru Camera d’Or, trofeul acordat celui mai bun debut din selecţia oficială. Acest thriller, cu Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, în rolurile principale va ajunge pe marile ecrane din România în toamna acestui an, distribuit de Transilvania Film.

Acţiunea filmului are loc în România rurală, în apropierea graniţei cu Ucraina.

Proiectul ”Câini” a primit o finanţare de 395.000 de lei, în primăvara anului 2014, din partea Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC). În plus, este susţinut de CNC Franţa (Centre national du cinéma et de l'image animée), CNC Bulgaria, Canal +, EURIMAGES şi Fundaţia GAN (Franţa).

”Am mai fost de două ori la Cannes. O dată în 2007, ca student, când am participat la un masterclass Martin Scorsese - care efectiv m-a lovit în plex - şi o dată acum doi ani, când am participat la Atelierul Cinéfondation. Într-un fel, mă simt ca prâslea din poveste, cel care reuşeşte a treia oară, deşi «Câini» este primul meu lungmetraj. Bineînţeles, sunt bucuros şi onorat de această selecţie”, a declarat regizorul şi scenaristul Bogdan Mirică.

Cristi Puiu, selectat în competiţia oficială a festivalului de film de la Cannes

Regizorul Cristi Puiu a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, cu filmul ”Sieranevada”, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, organizatorii evenimentului.

Filmul "Sieranevada", al cărui scenariu este semnat tot de Cristi Puiu, este o coproducţie România - Franţa - Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Macedonia.

Din distribuţia filmului, al cărui buget este estimat la 1,4 milioane de euro, fac parte Mimi Brănescu şi Bogdan Dumitrache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.