Trei prezentatori radio vor găzdui gala premiilor BAFTA de anul acesta, care va avea loc, în premieră, pe parcursul a două seri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clara Amfo, Edith Bowman şi Dermot O’Leary vor fi gazdele evenimentului din 10 şi 11 aprilie.

Amfo, prezentatoare a BBC Radio 1, va găzdui prima seară a premiilor şi ei i se vor alătura mai mulţi invitaţi ce urmează să fie anunţaţi. Ei vor discuta procesul creativ folosindu-se de imagini din filmele nominalizate. Opt câştigători BAFTA vor fi dezvăluiţi în acea seară, precum şi câştigătorul trofeului pentru contribuţia extraordinară la cinematografia britanică, care se va afla la Royal Albert Hall pentru singurul moment ce va avea loc cu prezenţă fizică.

Programul va fi transmis de BBC Two.

Edith Bowman (BBC Radio 5, realizatoare a podcastului „soundtracking”) şi Dermot O’Leary (ITV, BBC Radio 2) vor fi gazdele celei de-a doua seri. Lor li se vor alătura câţiva prezentatori pe scena Royal Albert Hall, dar şi virtual, din Los Angeles. 

Ceremonia, la care vor fi anunţaţi 17 câştigători ai premiilor BAFTA, va fi transmisă de BBC One.

Toţi nominalizaţi vor participa virtual, la fel şi publicul. 

Marc Samuelson, preşedinte al comitetului de film din cadrul BAFTA, a transmis: „A fost un an extrem de dur pentru toată lumea, inclusiv pentru cinematografe şi industria filmului, aşa că suntem nerăbdători să ne distrăm, să sărbătorim marile talente”.

Documentarul românesc „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este nominalizat la premiile Academiei britanice de film, la care lungmetrajele „Nomadland”, de Chloe Zhao, şi „Rocks”, de Sarah Gavron, au primit cele mai multe selecţii, câte şapte.

În total, 50 de filme au primit nominalizări, faţă de 38, anul trecut.

BAFTA acordă trofee la 24 de categorii, cărora li se adaugă BAFTA Rising Star (câştigător votat de public).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.