Trei dintre filmele nominalizate la premiile Academiei americane vor fi proiectate weekendul acesta, la Cinema „Elvire Popesco”, unde propunerile Ungariei şi Senegalului pentru selecţie la Oscar vor rula în premieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şase filme incluse pe lista scurtă pentru nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” vor fi proiectate de vineri până duminică la „Elvire Popesco”.

Din programul de anul acesta al Oscar Weekend fac parte: „Dolor y gloria” (r. Pedro Almodóvar, Spania), cu Antonio Banderas premiat pentru interpretare la Cannes de către Academia europeană de film, „Atlantique” (r. Mati Diop, Senegal), recompensat cu Marele Premiu al Juriului la Cannes 2019, „Parasite” (r. Bong Joon-ho, Coreea de Sud), premiat cu Palme d'Or în 2019 şi cu un Glob de Aur anul acesta, „Les misérables” (r. Ladj Ly, Franţa), recompensat cu Premiul Juriului la Cannes în 2019, „Those Who Remained” (r. Barnabás Tóth, Ungaria) şi „Beanpole” (r. Kantemir Balagov, Rusia), premiat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2019.

„Atlantique” va fi proiectat vineri, de la ora 20.30, în premieră, iar „Those who remained”, duminică, de la ora 17.30.

Program Oscar Weekend 2020:


Vineri, 17 ianuarie
18:00   Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, Spania
20:30   Atlantique, de Mati Diop, Senegal

Sâmbătă, 18 ianuarie
17:30   Parasite, de Bong Joon-ho, Coreea de Sud
20:30   Les misérables, de Ladj Ly, Franţa

Duminică, 19 ianuarie
17:30   Those Who Remained, de Barnabás Tóth, Ungaria
20:00   Beanpole, de Kantemir Balagov, Rusia

Biletele pot fi cumpărate prin Evenbook.ro şi de la cinematograf, la preţul de 15 lei, până joi, şi de 20 de lei, în timpul weekendului. 

Nominalizate la Oscar anul acesta sunt: „Corpus Christi” (Polonia), de Jan Komasa, „Honeyland” (Macedonia de Nord), de Tamara Kotevska şi Ljubo Stefanov, „Les misérables” (Franţa), de Ladj Ly, „Dolor y gloria” (Spania), de Pedro Almodóvar, şi „Parasite” (Coreea de Sud), de Bong Joon Ho.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.