Grădina Zoologică din Târgu Mureş are, din 15 aprilie, noi animale: capre alpine, reni, papagali Ara, giboni, pasăre cariama cristata, o zebră şi o suricată. Transportul de animale provenite din patru grădini zoologice face parte din EEP (Programul European pentru Specii Periclitate) şi EAZA (Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din Parcul Europa Mirlo din Olanda au fost aduse trei capre alpine, doi reni, şi o suricată. Tot din Olanda, din Grădina Zoologică Rhenen au venit doi reni, doi papagali Ara cu aripi galbene, fiind singura pasăre care are culorile tricolorului românesc: roşu, galben şi albastru.

Din Grădina Zoologică Köln, Germania, a sosit o pereche de giboni, fiind primele două primate care sunt găzduite de o grădină zoologică din România.

Din Grădina Zoologică de la Hanovra a sosit o pasăre cariama cristata şi o zebră Grant, care s-a alăturat celorlalte zebre din colecţia Grădinii Zoologice din Târgu Mureş.

Pe lângă animalele aduse din străinătate, Grădina Zoologică din Târgu Mureş s-a îmbogăţit şi cu nou-născuţi. În familia de lemuri sunt trei nou-născuţi. De curând s-a născut şi o maimuţă macac, precum şi un pui de Emu.

Animalele nou sosite din alte grădini zoologice pot fi văzute în padoc, cu excepţia gibonilor, care necesită câteva zile de acomodare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.