Celebrul transgender Caitlyn Jenner a regretat joi că l-a susţinut pe preşedintele Donald Trump, care "atacă constant comunitatea transgenderilor", a scris ea într-un editorial publicat de Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul atlet olimpic, născut Bruce Jenner înainte de a deveni femeie şi de a-şi lua prenumele de Caitlyn, este o militantă republicană de mult timp. Ea l-a susţinut pe candidatul Trump la alegerile prezidenţiale din 2016 datorită declaraţiilor publice ale miliardarului în favoarea comunităţii LGBT. 

"Din nefericire, m-am înşelat", asigură dezamăgită Caitlyn Jenner. "Realitatea este că această comunitate a fost constant atacată de preşedinte (...). El a negat umanitatea noastră. El ne-a insultat demnitatea", a acuzat vedeta în vârstă de 68 de ani. "Este ceea ce are mai rău politica. Este inacceptabil şi deranjant, şi asta m-a rănit profund", scrie ea în Washington Post. 

Potrivit mass-media americane, administraţia Donald Trump întruchipează definiţia identităţii sexuale a unui individ în funcţie de singurele organe sexuale cu care s-a născut. O reflecţie condusă pe baza unei note interne a ministerului Sănătăţii, care estimează că sexul masculin sau feminin este legat de "trăsături biologice imuabile, identificabile la naştere sau înainte de naştere". 

Această definiţie le-ar elimina definitiv persoanelor transgender posibilitatea de a fi recunoscute oficial. 

"Este clar că aceşti politicieni se trag din Trump", care a "decepţionat speranţele pe care le aveam în el". "Nu îl mai susţin pe Trump. Trebuie să îmi învăţ lecţia din greşelile mele şi să merg înainte", a concluzionat Jenner, care este şi tatăl vitreg al vedetei de reality-show Kim Kardasahian. 

Caitlyn Marie Jenner, născută pe 28 octombrie 1949, este o personalitate de televiziune americană, cunoscută până în 2015 sub numele de Bruce Jenner.

Bruce Jenner a doborât de trei ori recordul mondial în proba de atletism între anii 1975-1976 şi a devenit campion olimpic în această probă în anul 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal. De atunci, celebrul sportiv a fost declarat ”erou al Americii” şi şi-a construit o carieră de succes în televiziune, film şi modă.

A fost căsătorit de trei ori - cu Chrystie Crownover (1972-1981), Linda Thompson (1981-1986) şi Kris Kardashian (1991-2015) - şi are şase copii: Burton şi Cassandra cu prima soţie, Brandon şi Sam Brody cu a doua soţie şi top-modelele Kendall şi Kylie cu cea de-a treia soţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.