Chitaristul american Tom Morello, membru al grupului Rage Against the Machine, a lansat piesa „Secretariat”, un omagiu adus chitaristului Eddie Van Halen, care a murit luna aceasta la vârsta de 65 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua compoziţie instrumentală este partea centrală a EP-ului „Comandante”, care cuprinde cinci piese, între care o versiune „Voodoo Child” (Jimi Hendrix).

Eddie Van Halen, membru fondator şi chitarist al trupei Van Halen, a murit pe 6 octombrie, din cauza unui cancer. Morello l-a numit „unul dintre cei mai mari muzicieni din istorie” şi „Mozart al generaţiei noastre”.

Rage Against the Machine urma să susţină anul acesta un turneu în Statele Unite, Canada şi Europa, primul după despărţirea din 2011. Seria de concerte a fost însă amânată din cauza pandemiei.

Tom Morello a mai făcut parte din proiectele Audioslave, fondat de Chris Cornell, şi supergrupul Prophets of Rage.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.