Don Powell, toboşarul grupului glam rock britanic Slade, a fost concediat din trupa din care făcea parte de 57 de ani printr-un e-mail, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Powell a spus că a fost concediat de chitaristul Dave Hill. „Cu tristeţe şi regret, Don trebuie să îşi informeze fanii că nu mai este membru al trupei Slade a lui Dave Hill”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instrumentistului. „Dave i-a trimis lui Don un e-mail distant în care l-a informat că serviciile lui nu mai sunt necesare, după ce au lucrat împreună şi au fost prieteni din 1963”.

Hill a contrazis cele spuse de Powell, precizând pe Facebook: „Sunt trist să anunţ că Don şi cu mine nu vom mai lucra împreună. Despărţirea noastră nu a venit din senin, iar anunţul lui nu este exact. Îi doresc lui Don succes în proiectele viitoare. Desigur, voi continua şi abia aştept noi concerte şi să mă întâlnesc cu fanii”.

Hill şi Power au făcut parte din trupa Vendors, după care au format, în 1966, N Betweens cu solistul Noddy Holder şi basistul Jim Lea. La scurt timp şi-au schimbat numele în Slade şi au adoptat look-ul şi sound-ul glam rock.

Trupa a avut şase piese pe primul loc în topul britanic al single-urilor, între 1971 şi 1973, şi, în total, 16 cântece în top 10.

Grupul şi-a schimbat componenţa de-a lungul anilor, iar după o despărţire scurtă, în 1992, când Holder şi Lea au părăsit trupa, Powell şi Hill au continuat cu noi colegi sub numele Slade II. 

Din cauza unei accidentări la un picior, Powell nu a putut cânta în cele mai recente concerte Slade. El a anunţat că nu poate merge în turneu, apoi pe site-ul grupului a fost publicat un comunicat în care era precizat că s-a recuperat complet.

În urma celor mai recente evenimente, bateristul a anunţat că formează Don Powell’s Slade, din care va face parte şi Craig Fenney, care a fost membru al Slade II.

Dave Hill va continua cu Slade, care nu se mai numeşte Slade II din 2002.

De la „Keep on Rockin’”, apărut în 1994, trupa nu a mai lansat niciun material de studio cu noi compoziţii, însă a fost prezentă pe scenele europene. Următoarele concerte sunt programate pentru Danemarca, Germania, Elveţia şi Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.