Tina Turner a fost un "simbol" şi decesul ei este o "pierdere imensă", a declarat, miercuri, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflând în mijlocul unei conferinţe de presă despre moartea la 83 de ani a „reginei rock-ului”, purtătoarea de cuvânt s-a declarat „o mare fană” şi a adăugat: „Gândurile noastre se îndreaptă către familia şi prietenii ei”.

„Tina Turner, 'regina rock’n roll-ului' a murit liniştită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model", au transmis reprezentanţii artistei.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista a contribuit.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep - Mountain High" a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What's Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.