TIFF Sibiu (27-30 august) va prezenta la cea de-a 14-a ediţie o selecţie de filme care au câştigat trofee importante în ultimul an în două spaţii noi: parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) şi Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Acestea se alătură celor cu tradiţie în festival: Piaţa Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele pentru TIFF Sibiu vor fi puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro şi pe TIFF Official App (disponibilă în App Store şi Google Play) începând de luni, 24 august. Biletele pentru toate filmele se vor vinde fizic la o singură casierie, în Piaţa Mare, începând din 26 august. Intrarea este liberă la proiecţiile din Piaţa Mare, în baza unui bilet cu valoare zero achiziţionat în avans, care va fi scanat la acces.

Accesul la proiecţii se va face cu o oră înainte de începerea lor, pentru a putea aplica măsurile de siguranţă şi a respecta distanţarea socială.

Parcarea supraterană Promenada Sibiu

Unul dintre cele mai populare filme lansate în ultimul an în lume va deschide seria de proiecţii din Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj). Joi, 27 august, de la 21.00, va rula thrillerul sud-coreean "Parazit/ Parasite" (r. Bong Joon Ho), laureat cu Palme d’Or la Cannes 2019 şi marele câştigător al Galei Oscar de anul acesta.

Intensă şi amuzantă este şi "Răzbunarea pârliţilor/ Heroic Losers" (r. Sebastian Borensztein), propunerea Argentinei la Oscar, odiseea unor vecini, oameni obişnuiţi, care decid să-şi facă dreptate singuri atunci când sistemul bancar intră în colaps şi economiile lor dispar peste noapte.

Cel mai popular film argentinian din 2019 va rula vineri, 28 august.

În weekendul 29-30 august, tot de la 21.00, spectatorii vor putea urmări sâmbăta, pe ecran mare, "Rocketman" (r. Dexter Fletcher), un musical biografic, bazat pe viaţa lui Elton John, pentru care actorul Taron Egerton a câştigat Globul de Aur. Iar în ultima zi de TIFF Sibiu, duminică, "Blinded by the Light" (r. Gurinder Chadha) va aduce muzica lui Bruce Springsteen şi povestea plină de umor şi vitalitate a unui adolescent britanic de origine pakistaneză al cărui destin se schimbă după ce descoperă cântecele artistului. „Cea mai bună comedie a anului”, potrivit The New York Post.

Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”

În fiecare dintre cele patru seri, Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu” va găzdui proiecţii de la 21.00. Va da startul, pe 27 august, noul film al lui Alejandro Amenábar, "Pe vreme de război/ Mientras dure la guerra", o dramă istorică despre celebrul scriitor Miguel de Unamuno, care a sprijinit iniţial insurecţia generalului Franco, în 1936, ca să realizeze apoi imensa greşeală. 17 nominalizări la premiile Goya 2020.

Într-o altă epocă, un adolescent de 16 ani face tot posibilul să devină următorul mare idol online, în "Tineri şi influenceri/ Jawline" (r. Liza Mandelup). Rolul i-a adus lui Austyn Tester o fărâmă de celebritate: Premiul pentru Tânără speranţă la Sundance 2019. Mai aproape de noi, în Bistriţa, un profesor de matematică iese din sistemul de învăţământ şi îşi deschide o clasă de meditaţii în propriul apartament.

Regizorul Alex Brendea îl urmăreşte timp de un an în "Profu’", un documentar ataşant, premiat anul trecut cu trofeul Festivalului de la Jihlava şi proiectat vineri, 28 august.

O comedie franceză savuroasă, premiată cu Ursul de Argint la Berlin, va anima seara de duminică, 30 august: "Şterge istoricul/ Delete History" (r. Benoît Delépine, Gustave Kervern). Trei vecini dintr-un oraş de provincie, fiecare sabotat în felul lui de noile tehnologii, declară război companiilor Big Tech. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.