Cea mai nouă versiune „Pinocchio”, regizată de Metteo Garrone, cu Roberto Benigni în rol principal, comedia romantică „La Belle Époque”, cu Fanny Ardant şi Daniel Auteuil, şi „Martin Eden”, bazat pe romanul lui Jack London, se numără între filmele care vor fi prezentate, de vineri până duminică, la ediţia TIFF de la Oradea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţiile vor avea loc în aer liber, în Piaţa Unirii şi în Amfiteatrul Cetate, întâlnirile cu regizori şi actori români, la Teatrul Regina Maria şi la Filarmonica de Stat şi la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Toate evenimentele incluse în programul TIFF Oradea vor fi organizate cu respectarea măsurilor de siguranţă şi distanţare fizică în vigoare.

Noua versiune „Pinocchio” (r. Matteo Garrone) va deschide cea de-a treia ediţie TIFF Oradea. Proiecţia va avea loc în aer liber, vineri, de la ora 20:00, în Piaţa Unirii.

Sâmbătă seară, de la aceeaşi oră, va rula în acelaşi spaţiu comedia muzicală „Military Wives” (r. Peter Cattaneo), prezentată în premieră mondială la Toronto, iar în ultima seară de festival, va fi prezentată comedia romantică „La Belle Époque” (r. Nicolas Bedos).

Tot în aer liber, la Amfiteatrul Cetate, va rula vineri seară, de la ora 21:00, filmul „Martin Eden” (r. Pietro Marcello), bazat pe romanul lui Jack London, care i-a adus actorului Luca Marinelli trofeul Copa Volpi pentru cel mai bun actor la Veneţia.

Pe 3 octombrie, va rula „Be Water” (r. Bao Nguyen) - cel mai recent documentar dedicat lui Bruce Lee, actorul şi sportivul care a inspirat o întreagă generaţie. „Poveşti mărunte” (r. Attila Szász), despre aventura amoroasă şi extrem de periculoasă a unui fugar, la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, va fi prezentat aici duminică seară, de la ora 20:00.

Din program face parte şi „Seveled” (r. Dénes Orosz), care s-a bucurat de un succes de public impresionant în Ungaria şi va fi prezentat la Oradea în premieră naţională pe 2 octombrie, de la ora 21:00, la Filarmonica de Stat.

În acelaşi spaţiu va rula, sâmbătă seară, de la ora 20:30, filmul „Eden” (r. Ágnes Kocsis), coproducţie cu participare românească, despre o tânără nevoită să rămână în izolare permanentă din cauza alergiilor sale la toate substanţele chimice cunoscute.

În ultima zi, de la ora 15:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va fula „FOMO”, de Attila Hartung, în care un grup de adolescenţi teribilişti ajunge subiectul unei ample anchete după o petrecere care duce la dispariţia unei colege.

Cele mai apreciate filme din competiţia oficială TIFF 2020 vor fi prezentate şi la Oradea, în cadrul unor proiecţii speciale. Vineri, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va rula „Patrick”, (r. Tim Mielants), o tragicomedie plasată în decorul unei tabere de nudişti, premiată la TIFF pentru regie. Tot aici, câştigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2020 şi filmul distins cu Premiul Publicului în urma voturilor acordate de spectatori - „Babyteeth: prima iubire” (r. Shannon Murphy) - va rula sâmbătă, de la ora 18:00.

Între invitaţii evenimentului se numără producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan („Acasă”), actorul Radu Iacoban, regizorul Dorian Boguţă şi actorul Marin Grigore.

Până pe 4 octombrie, cei mai tineri dintre cinefili sunt aşteptaţi la proiecţiile EducaTIFF, programate să aibă loc zilnic, de la ora 10:00, la Filarmonica de Stat din Oradea. 

Mai multe informaţii sunt disponibile pe tiff.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.