Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc în perioada 23 iulie - 1 august, lansează o provocare pentru adolescenţii pasionaţi de film, fotografie şi editare video, astfel că până la 1 iulie, liceenii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani se pot înscrie pentru „Let’s Go Digital!”, atelier de creaţie care le oferă şansa de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experţilor din industrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţiile pot fi trimise exclusiv online, prin completarea formularului disponibil pe site-ul TIFF.

Ajuns la ediţia cu numărul 19, „Let’s Go Digital!” reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii creativi, interesaţi să dezvolte o carieră în industria cinematografică.

În urma preselecţiei, 12 liceeni vor primi şansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film. Ei vor avea la dispoziţie zece zile pentru a parcurge fiecare etapă de producţie, timp în care vor primi îndrumarea profesioniştilor din domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională şi vor fi invitaţi să participe la evenimentele TIFF.

Lor li se vor alătura doi seniori, foşti cursanţi ai atelierului, pregătiţi să le ofere sfaturi de producţie şi să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Tot ei vor crea making of-ul ediţiei, surprinzând experienţa participării la workshop. La finalul festivalului, cele patru filme realizate de adolescenţi vor fi proiectate în faţa specialiştilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate.

De la prima ediţie a programului, organizată în 2005, mai mult de 400 de liceeni au participat la „Let’s Go Digital!”. Cei mai mulţi dintre ei au absolvit între timp studiile în domeniu şi au cariere solide în industrie. Printre cei mai cunoscuţi astăzi se numără cineastul Andrei Huţuleac („#doogpoopgirl”, „Havana, Cuba”), actorul, regizorul şi scenaristul Anghel Damian („Călătoria fantastică a Maronei”, „Celed”), regizoarele Teona Galgoţiu, Luiza Pârvu, Anda Puşcaş şi Ana Maria Comănescu, editorii Letiţia Ştefănescu („Sieranevada”), Răzvan Ilinca, Ştefan Pârlog, operatorii Tudor Platon şi Vladimir Bulza, criticii Irina Trocan şi Iulia Voicu.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania.

Ediţia a 20-a va avea loc între 23 iulie şi 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă necesare în contextul actual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.