După succesul primei ediţii, secţiunea "Va urma/ Coming Up Next", dedicată devoratorilor de seriale, revine în acest an cu opt titluri noi care au avut succes în Finlanda, Israel, Norvegia, Polonia, Portugalia, Serbia, Statele Unite ale Americii şi Suedia. Spectatorii prezenţi la cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (17 - 26 iunie) vor avea ocazia să urmărească primele episoade ale poveştilor care au cucerit deja milioane de fani din întreaga lume, într-un cadru rezervat de obicei filmelor de cinema. Biletele se pot cumpăra online de pe tiff.eventbook.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nominalizat anul acesta la MTV Movie + TV Awards, "Pam & Tommy" urmăreşte povestea de dragoste plină de suişuri şi coborâşuri dintre Pamela Anderson şi Tommy Lee, toboşarul formaţiei Mötley Crüe, interpretat de superstarul de origine română Sebastian Stan. Totul începe în 1995, când cei doi se căsătoresc la doar 96 de ore după ce au făcut cunoştinţă. La TIFF, spectatorii vor urmări în premieră în România primele două episoade ale serialului regizat de Craig Gillespie, care va fi difuzat ulterior pe Disney+.

Prezent în Competiţia Oficială TIFF 2018 cu multi-premiatul "Vinovatul/ The Guilty", regizorul şi scenaristul Gustav Möller se întoarce cu o poveste puternică, pe care niciun amator de suspans nu ar trebui să o rateze. Un thriller psihologic bazat pe întâmplări reale, "Inimă întunecată/ The Dark Heart" urmăreşte misiunea unui detectiv care anchetează dispariţia suspectă a unui influent proprietar de terenuri, la scurtă vreme după ce acesta îi interzice fiicei sale să-şi continue relaţia cu fiul unui fermier.

Din Polonia, ţară aflată în Focus la TIFF 2022, ajung la Cluj primele două episoade ale serialului "Klangor" (r. Lukasz Kosmicki), despre vieţile a două familii dintr-o comunitate alertată de evadarea unui deţinut. Serialul "Klangor" va fi difuzat integral în România pe Focus Sat TV, începând cu 29 august.

În "Bloc 27/ Block 27" (r. Momir Milosevic), un adolescent dispare fără urmă din periculoasele cartiere ale Noului Belgrad, iar sora lui geamănă, ignorată de părinţii dezorientaţi şi de poliţia incompetentă, pune la cale o misiune de salvare. Ajutată de doi amici, ea descoperă curând că în spatele dispariţiei s-ar putea afla un mister supranatural. În "Bloc27", spectatorii vor avea ocazia să o urmărească şi pe actriţa şi regizoarea Ivana Mladenović, cunoscută pentru lungmetrajele "Soldaţii. Poveste din Ferentari" sau "Ivana cea Groaznică".

Regizorul Sérgio Graciano, creatorul de seriale TV premiat cu Emmy, invită pasionaţii de binging în universul zbuciumat al familiei regale din Portugalia anului 1320. Primele două episoade din cele opt ale seriei "Regina şi bastarda/ The Queen and the Bastard" urmăresc intrigile de la curte, trădările şi războaiele religioase care ameninţă vieţile tuturor.

Maria are o viaţă perfectă, din care dragostea nu lipseşte deloc. Pentru fiecare zi a săptămânii, Maria are un alt partener, şi totul pare să funcţioneze bine până când se îndrăgosteşte de Juho, care abia s-a mutat în oraş. El este "Domnul 8/ Mister 8" (r. Teemu Nikki, Jani Pösö), de care devoratorii de seriale de comedie sunt invitaţi să se îndrăgostească încă din primele trei episoade.

Actriţa Henriette Steenstrup interpretează rolul principal din serialul norvegian "Pørni", povestea unei femei care are tendinţa de a-i pune mereu pe ceilalţi pe primul loc, luând decizii greşite pentru propria sa persoană. Pørni pare o mamă ideală, dar are o slujbă pe care nu şi-o doreşte nimeni. Primele trei episoade din povestea ei se văd în premieră în România la TIFF.

Când ai 20 şi ceva de ani, cea mai bună prietenă este ca un cântec pe care vrei să-l asculţi la nesfârşit, dar asta doar până când te saturi complet de el. Fete triste de oraş/ Sad City Grils (r. Shir Reuven, Talya Lavie) a făcut furori în Israel şi vorbeşte despre acest gen de relaţie, cu momentele ei foarte bune şi foarte proaste - o prietenie în egală măsură minunată şi greu de suportat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.