Thrillerul „Tenet”, cu John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki şi Kenneth Branagh în distribuţie, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, iar la nivel global filmul lui Christopher Nolan se apropie de pragul de încasări de 250 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În al treilea weekend de la premiera pe marile ecrane nord-americane, „Tenet” a generat încasări de 4,7 milioane de dolari, aducând totalul la 36,1 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Deşi 70% dintre cinematografele americane au fost redeschise, sălile din New York şi Los Angeles - două zone importante pentru piaţa americană - sunt încă închise.

La nivel internaţional, producţia Warner Bros. a depăşit pragul de 200 de milioane de dolari încasări din vânzarea de bilete.

John David Washington este protagonistul filmului, o poveste originală de acţiune şi science fiction. Înarmat cu un singur cuvânt - „Tenet" - el luptă pentru supravieţuirea întregii omeniri şi călătoreşte prin lumea crepusculară a spionajului internaţional într-o misiune care se va desfăşura dincolo de timpul real.

„The New Mutants”, regizat de Josh Boone, s-a menţinut pe poziţia secundă în box office-ul nord-american, cu încasări de 1,6 milioane de dolari în al patrulea weekend de la lansare.

Un alt thriller de spionaj, „Infidel”, cu Jim Caviezel în rol principal, a debutat pe locul al treilea, cu încasări de 1,5 milioane de dolari.

„Unhinged”, cu Russell Crowe în rol principal, a coborât un loc în clasament, până pe patru, după ce, în al şaselea weekend de la debut, a generat încasări de 1,3 milioane de dolari.

Animaţia „The SpongeBob Movie: Sponge on the Run” a urcat două locuri, până pe cinci. În al şaselea weekend, ea a generat încasări de 210.000 de dolari.

„The Personal History of David Copperfield”, cu Dev Patel în rol principal, a urcat de asemenea două locuri în listă, până pe şase, cu încasări de 150.000 de dolari în al patrulea weekend de la lansare.

Box office-ul nord-american de weekend este completat de „Words on Bathroom Walls”, „The Secrets We Keep”, care a debutat cu aproximativ 90.000 de dolari încasări, şi de „My Brothers' Crossing”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.