Thrillerul „Benedetta”, regizat de Paul Verhoeven, cu Virginie Efira şi Charlotte Rampling în distribuţie, va fi lansat în competiţia ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes şi, simultan, în cinematografele franceze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pathé International a prezentat miercuri posterul şi trailerul filmului, iar Cannes a confimat că acesta va avea premiera mondială pe 9 iulie şi va fi lansat în aceeaşi zi în cinematografele franceze, potrivit Variety.

Inspirată de evenimente reale, acţiunea din „Benedetta” este plasată în secolul XV. Virginie Efira este Benedetta Carlini, călugăriţă novice care se alătură mănăstirii din Pescia (Toscana). Capabilă, de la o vârstă fragedă, să înfăptuiască miracole, impactul Benedettei asupra vieţii comunităţii este instantaneu. Dar când relaţia ei cu o altă călugăriţă este descoperită, scandalul provocat o duce pe Benedetta pe o cale periculoasă.

Daphné Patakia, Lambert Wilson şi Olivier Rabourdin fac parte din distribuţie.

„Benedetta” este primul film al lui Verhoeven de la „Elle”, care a fost prezentat în competiţie la Cannes în 2016 şi, ulterior, nominalizat la Oscar, iar actriţa Isabelle Huppert a primit un Glob de Aur pentru rolul principal.

Lungmetrajul „Benedetta” este produs de Said Ben Said de la SBS Productions, care a produs şi „Elle”. Pathé se ocupă de vânzarea la nivel internaţional şi în Franţa. 

Filmul era aşteptat să facă parte din selecţia Cannes de anul trecut, dar regizorul şi producătorul au decis să amâne un an lansarea lui, după ce ediţia 2020 a fost anulată, iar filmele alese au fost prezentate în alte festivaluri.

Selecţia pentru ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes va fi anunţată pe 27 mai.

Festivalul este programat să debuteze pe 6 iulie cu premiera mondială a filmului „Annette” al lui Leos Carax, drama romantică muzicală cu Adam Driver şi Marion Cotillard în rolurile principale. Lungmetrajul va fi lansat în aceeaşi zi în cinematografele din Hexagon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.