„The Woman King”, o epopee istorică de acţiune cu Viola Davis în rol principal, a dominat box office-ul nord-american în weekendul său de deschidere, generând venituri de 19 milioane de dolari, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Susţinut de recenzii pozitive, filmul a adunat 19 milioane de dolari din 3.765 de cinematografe în America de Nord în weekend. 

Gina Prince-Bythewood a regizat „The Woman King”, care spune povestea adevărată a unităţii războinice formate exclusiv din femei, cunoscută sub numele de Agojie, care a protejat regatul vest-african al Dahomey din secolele XVII-XIX.

„Barbarian”, care a ocupat locul 1 în weekendul trecut, a coborât pe locul doi, cu încasări de 6,3 milioane de dolari din 2.340 de locaţii în al doilea weekend de la lansare. A scăzut cu doar 42% faţă de debutul său de 10 milioane de dolari, o poziţie foarte bună pentru un film de groază cu buget redus. Până acum, „Barbarian” a încasat 20,9 milioane de dolari la box office-ul intern.

Filmul horror „Pearl”, continuarea „X”, a debutat pe locul trei în top, generând venituri de 3,1 milioane de dolari din 2.934 de locaţii. 

Nou în cinematografe, filmul produs de Searchlight „See How They Run”, cu Sam Rockwell şi Saoirse Ronan, a debutat pe locul patru cu 3,1 milioane de dolari din 2.400 de cinematografe din America de Nord.

Pe locul cinci, „Bullet Train” a câştigat 2,5 milioane de dolari din 2.602 de cinematografe în al şaptelea weekend de lansare. Filmul se apropie de 100 de milioane de dolari în America de Nord, cu vânzări de bilete de 96 de milioane de dolari. „Bullet Train” a câştigat 125,7 milioane de dolari la box office-ul internaţional, cifra la nivel global ajungând la 222 de milioane de dolari.

„Top Gun: Maverick” de la Paramount a ajuns în afara primilor cinci în box office-ul intern. Sequel-ul de succes al lui Tom Cruise a adăugat 2,18 milioane de dolari din 2.604 de locaţii în weekend, crescând vânzările de bilete la 709 de milioane de dolari în America de Nord.

„Moonage Daydream” de la Neon, un documentar despre David Bowie, a ajuns în top 10 după ce a rulat în doar 170 de cinematografe Imax. Filmul a încasat 1,225 milioane de dolari în weekend, cu o medie de 7.207 de dolari pe locaţie. „Moonage Daydream”, regizat de Brett Morgen, va rula de weekendul viitor în alte aproximativ 600 de cinematografe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.