Cântăreţul canadian The Weeknd va dona 1 milion de dolari în sprijinul eforturilor de ajutorare întreprinse pentru Etiopia, afectată de conflictul dintre guvernul de la Addis Abeba şi regiunea Tigray.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cauza conflictului au murit mii de oameni, iar peste 2 milioane de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, potrivit NPR.

Luna trecută, New York Times a obţinut un raport intern al guvernului american în care era precizat că oficialii etiopieni „conduc o campanie sistematică de epurare etnică” în regiunea Tigray.

The Weeknd, pe numele real Abel Makkonen Tesfaye, şi-a anunţat donaţia duminică, pe Instagram, incurajându-i şi pe alţii să îi urmeze exemplul: „Mi se frânge inima pentru poporul meu din Etiopia, având în vedere că civili nevinovaţi, de la copii la bătrâni, sunt ucişi fără milă şi sate întregi sunt strămutate din cauza fricii şi a distrugerilor. Voi dona 1 milion de dolari pentru a oferi 2 milioane de meniuri prin Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite şi îi încurajez pe cei care pot să doneze de asemenea”.

Născut în Canada într-o familie etiopiană, The Weeknd a crescut vorbind amharic (limba oficială din Etiopia).

Nu este prima dată când el sprijină financiar o cauză umanitară. În iunie 2020, a donat 1 milion de dolari pentru eforturile de combatere a Covid-19, iar în aceeaşi lună a oferit 500.000 de dolari mişcării Black Lives Matter, colectivului National Bailout şi taberei Know Your Rights a lui Colin Kaepernick. În august 2020, el a donat 300.000 de dolari pentru Global Aid for Lebanon, în urma exploziei devastatoare din Beirut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.